Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Час прибуткової інвестиції? Куди зараз краще вкласти свої заощадження

Розповідаємо, що потрібно знати про ринок нерухомості в Україні та куди краще вкладати кошти інвесторам

Фото: Pexels

Нерухомість як вид інвестицій

Фото: Pexels

Українці, які мають заощадження, часто задумуються над тим, як їх зберегти, а за можливості й примножити. Одним із варіантів вигідно вкласти свої гроші — є інвестиції в нерухомість. Це досить відповідальний крок, при якому важливо враховувати велику кількість факторів. Потрібно чітко розуміти свої фінансові цілі та правильно оцінювати свої можливості, обираючи між невеликою квартирою та багатокімнатною, адже кожен із варіантів має свої переваги та недоліки.

Про те, в яку квартиру краще інвестувати зараз, розповідає редакція сайту Pro Гроші.

Більшість людей вважає, що краще вкладати кошти саме в однокімнатні квартири, вони потребують менших фінансових затрат та швидше продаються, на відміну від великих об'єктів. Однак повномасштабна війна внесла свої корективи, а багатокімнатні квартири можуть принести хороший прибуток інвестору. Це пов'язано з тим, що через військову агресію багато сімей об'єднуються та живуть кількома поколіннями в одному помешканні. Також багато українців втратили житло через війну, а тому об'єднуються сім'ями та шукають велике житло.

Однак, якщо ви не маєте досвіду інвестування в нерухомість, експерти радять починати з невеликих об'єктів. При цьому важливо враховувати, в якому комплексі буде знаходитись квартира, просторове зонування, архітектуру, інфраструктурне наповнення та планувальне рішення.

"Дійсно, такі квартири краще продаються, оскільки багато людей шукають саме однокімнатні квартири, адже це перше власне житло або фінансово вони можуть дозволити собі поки що лише маленьку квартиру", — розповіла оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак.

Чому краще починати інвестувати у невеликі об'єкти нерухомості

Експертка також радить майбутнім інвесторам звертати увагу на попит на нерухомість в конкретному районі, оскільки так буде легше знайти та почути свого покупця.

"Якщо ви умовно берете комплекс, де всі інвестують в однокімнатні квартири, то ви будете одним з десятків інвесторів, які потім виведуть цю квартиру на ринок і будуть конкурувати", — запевнила Берещак.

За її словами, в таких випадках доводиться робити якісь акції, знижки, грати на зниження ціни, щоб привернути увагу потенційних покупців до свого об'єкта нерухомості. Але, якщо квартира купується для себе, то краще зупинити свій вибір на однокімнатній квартирі. Вартість такої нерухомості традиційно нижча, а попит на неї високий, що дозволить легко її продати в майбутньому.

Раніше ми писали, за скільки продають нерухомість у Львові, а також які правила купівлі квартири змінились в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.