Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Її буде легше продати – яка нерухомість найкраще підходить для інвестицій

Оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак розповіла, чи варто українцям інвестувати в багатокімнатні квартири

Фото: Pexels

Експертка розповіла, у яку нерухомість краще інвестувати

Фото: Pexels

Інвестування у нерухомість завжди є важливим рішенням. Вже на самому початку вже виникає питання: обрати багатокімнатну або маленьку квартиру. Оскільки обидва варіанти мають свої переваги та недоліки, і кожен інвестор повинен ретельно розглянути обставини та свої фінансові цілі перед прийняттям рішення.

Для того, щоб з'ясувати, у які квартири краще інвестувати свої гроші редакція сайту Pro Гроші звернулася до оглядачки ринку нерухомості Вікторії Берещак.

З чого варто почати інвестувати в нерухомість

Почати інвестувати варто звичайно з маленької нерухомості. Раніше українці вважали, що саме однокімнатну квартиру вийде швидше продати.

Дійсно, такі квартири краще продаються, оскільки багато людей шукають саме однокімнатні квартири, адже це перше власне житло або фінансово вони можуть дозволити собі поки що лише маленьку квартиру.
Вікторія Берещак

Вікторія Берещак

Оглядачка ринку нерухомості

За словами експертка, в Україні й досі спостерігається така тенденція. Однак повномасштабна війна дещо змінила фокус покупців, і тому, багатокімнатні квартири також можуть принести великий прибуток інвестору. Але чому так?

По-перше, ми знаємо, що навіть попит на оренду житла виріс у багатокімнатних квартирах, тому що сім'ї об'єднуються, живуть кількома поколіннями в одній квартирі, тому шукають велику нерухомість. Також через війну є чималий відсоток українців, які втратили житло, також поєднуються з сім'ями та шукають велике житло. Тобто можна сказати, що зараз багатокімнатні квартири мають більшу популярність, ніж до початку повномасштабної війни.
Вікторія Берещак

Вікторія Берещак

Оглядачка ринку нерухомості

Однак, експертка радить тим, хто лише на початку свого інвесторського шляху, обирати все ж таки невелику нерухомість, оскільки її легше реалізувати на ринку. А якщо ви досвічений інвестор, то можете прорахувати, хто буде зацікавлений у придбанні багатокімнатної квартири, тобто кому вона буде потрібна. Але тут також потрібно враховувати й інші фактори:

  • який це комплекс;
  • яке там інфраструктурне наповнення;
  • яке там просторове зонування, архітектура;
  • квартирографія;
  • планувальне рішення тощо.

Вже після того, як інвестор зрозуміє, що на цей товар точно знайдеться покупець, то він може вкладати гроші у таку нерухомість.

Треба розуміти, що багатокімнатні квартири це завжди квартири для сім'ї, ви повинні усвідомлювати, що планувальне рішення має повністю задовольняти потреби достатньо великої сім'ї. Там має бути як мінімум 2 повноцінних санвузли, гардероб, велика кухня, окремі спальні кімнати тощо, – розповіла Вікторія Берещак.

У яку квартиру краще інвестувати зараз

Експертка радить українцям, які розглядають можливість інвестування у нерухомість, брати до уваги попит на житло в конкретному районі.

Якщо ви умовно берете комплекс, де всі інвестують в однокімнатні квартири, то ви будете одним з десятків інвесторів, які потім виведуть цю квартиру на ринок і будуть конкурувати. У такому разі вам потрібно грати на зниження ціни, робити якісь знижки, акції, щоби привернути увагу покупця.
Вікторія Берещак

Вікторія Берещак

Оглядачка ринку нерухомості

В такому разі краще придбати багатокімнатну квартиру, оскільки так буде легше знайти та почути свого покупця. Якщо ви просто розглядаєте нерухомість для себе, то дійсно краще придбати однокімнатну, адже на таку нерухомість завжди залишається високий попит і потім її буде легше продати.

Раніше ми з оглядачкою ринку нерухомості з'ясували, чи варто скуповувати комори в ЖК, щоб потім задавати їх в оренду. Також ми повідомляли, що українці купуватимуть квартири за новими правилами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.