Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Росіяни тікають додому? Що відбувається з житлом у Криму (фото)

Після перших вибухів на півострові росіяни, які раніше там купили нерухомість, почали активно продавати її

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Люди в Криму продають своє житло

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Ринок нерухомості в Україні з початку повномасштабного вторгнення поступово починає відновлюватися. А от на тимчасово окупованих територіях ситуація зовсім інша. І якийсь позитивний рух там може початися лише після завершення війни.

Сайт Pro Гроші розповідає, що відбувається з житлом на півострові.

На сьогодні оголошень про продаж квартир на відповідних ресурсах небагато. Однак навіть ті, що є мають немалі ціни. Наприклад, досить непогану квартиру по фото продають наразі за 3 321 387 гривень.

Скриншон з ОЛХ
Скриншон з ОЛХ
Фото: Pro Гроші

Автор запевняє, що однокімнатна квартира знаходиться в новобудові на сьомому поверсі. Сам же будинок нібито знаходиться на березі моря.


А ось така двокімнатна квартира в скромнішому стані коштує 2 398 780 гривень. Разом з житлом власник продає також і всі меблі, які там є.

Скриншон з ОЛХ
Скриншон з ОЛХ
Фото: Pro Гроші

Інші оголошення знаходять в тій самій ціновій категорії.

На півострові вирує паніка

Після перших вибухів у Криму росіяни, які раніше там купили нерухомість, почали активно продавати своє житло. Ситуація стала набирати обертів особливо в останній час.

Співрозмовниця OBOZREVATEL, кримська татарка Лєніє (ім'я змінено. – ред.), що добре знає ринок нерухомості на півострові, каже, що "втечею росіян це ще не назвеш – але тенденція очевидна".

"Кількість нерухомості, виставленої на продаж, зростає з кожним днем. Ціни поки що дійсно не знижуються, а деякий час тому вони навіть зросли: причиною стали житлові сертифікати для херсонців, якими їх за зраду "нагородила" російська влада. Кілька тисяч колаборантів вирішили залишитися жити у Криму – і одразу вартість недорогого житла злетіла приблизно на 20%", – поділилася кримчанка.

Посилюється продаж нерухомості особливо після чергових вибухів на півострові. Адже, за словами Лєніє, після таких дій росіяни розуміють, що Україна має всі шанси забрати дану територію.

Український ринок чекають великі зміни

Ми вже розповідали про те, що в Україні можливі переформатування лідерів та зміни ринку. І ці зміни вже починають відбуватися. Це видно по темпах будівництва, а також по тому, як вводять комплекси.

"Але я думаю, що найближчі рік-два ринок буде досить сильно перекраюватися. Передусім це стосується Київського регіону, а також Харківського. Тобто, ті імена, які ми вважали лідерами, то вони або будуть на останніх позиціях списку по темпах будівництва, або взагалі можуть покинути ринок", – розповідає оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак.

Також можлива історія, коли проєкт починався під одним брендом, а потім працює під іншим. Більше читайте тут.

Раніше ми повідомляли, скільки коштують квартири у Києві на вторинному ринку. Також ми писали, на які поступки готові йти власники квартир в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.