Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нерухомість в Києві: скільки коштують квартири на вторинному ринку

Розповідаємо, яка вартість 2-кімнатних квартир у різних районах столиці

Фото: ЛУН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У Києві можна придбати квартири за різними цінами

Фото: ЛУН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Нерухомість завжди привертає увагу як інвесторів, так і звичайних громадян. У липні 2023 року ціни на 2-кімнатні квартири на вторинному ринку міста Києва продовжували викликати інтерес, а аналіз ринкових даних надає певну картину щодо середньої вартості житла в тих чи інших районах.

На сайті з нерухомості "ЛУН" оприлюднили статистику середніх цін на 2-кімнатні квартири на вторинному ринку у різних районах Києва.

Як змінилася середня вартість 2-кімнатних квартир у Києві

Згідно зі статистикою, впродовж липня 2023 року середня вартість 2-кімнатних квартир у Києві становила 93 390 доларів. Порівняно з попередніми місяцями, коли середня ціна коливалася в межах 70-80 тис. доларів, можемо відзначити зростання вартості житла вже на понад 10 000 доларів.

Варто зазначити, що ціни на квартири варіюються залежно від їхнього розташування. Також на ціноутворення впливають:

  • тип будівлі;
  • площа і планування;
  • внутрішнє оздоблення;
  • поверх;
  • вид з вікон.

Яка вартість 2-кімнатних квартир на вторинному ринку у різних районах Києва

Найдорожче житло у Печерському районі. Середня вартість квартир становить 185 000 доларів. На другій позиції за вартістю опинився Шевченківський район.В цій місцевості 2-кімнатна квартира у середньому коштує 129 400 доларів.

Голосіївський район також увійшов до трійки найдорожчих районів Києва. Там середня вартість 2-кімнатної квартири становить 98 000 доларів.

У Дарницькому районі ціни вже менші. На Лівобережжі можна придбати 2-кімнатну квартиру за 88 400 доларів. А ось Подільський район має середню ціну 80 000 доларів.

Для тих, хто прагне придбати житло, але має обмежений бюджет, краще роздивитися варіанти у Дніпровському районі, де середня ціна 2-кімнатної квартири складає 79 500 доларів. Приблизна вартість житла й в Оболонському районі – 79 000 доларів.

У Солом'янському районі продають квартири за середньою ціною 75 000 доларів.

Щоб придбати 2-кімнатну квартиру у Святошинському районі, доведеться заплатити у середньому 64 000 доларів. Більш бюджетні варіанти можна знайти у Деснянському районі. Нерухомість в цій місцевості в середньому коштує 56 500 доларів.

Раніше ми повідомляли, як змінилася вартість оренди житла у Києві. Також ми писали, скільки коштує побудувати будинок в Україні з нуля.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.