Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ринок нерухомості у квітні: які знижки та акції пропонують забудовники

Поступове відновлення ринку нерухомості неможливе без поступок від забудовників, тобто наявності акційних пропозицій

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Знижки та акції від забудовників у квітні

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Навесні апріорі відбувається пожвавлення на ринку нерухомості. Активніше звертають увагу на новобудови як інвестори, так і шукачі житла. Аби збільшити мотивацію українців до купівлі, забудовники пропонують хороші акції та знижки. Без таких поступок з їхнього боку швидке відновлення ринку не вдасться, оскільки громадяни в більшості не мають змоги одразу придбати нерухомість.

На основі інформації сайта купівлі-продажу нерухомості ЛУН розповідаємо, на які пропозиції від забудовників варто звернути увагу українцям.

Розстрочки, курс долара та знижки

Через різке підвищення курсу долара платоспроможність громадян знизилася. Небагато людей можуть дозволити собі купівлю квартири за готівковим або банківським курсом. Тож компанії входять у становище та фіксують вартість долара за офіційним курсом Національного банку. Станом на квітень поточного року йдеться про 36,6 грн/дол. Наприклад, у Києві подібні умови доступні потенційним покупцям житла в ЖК "Метрополіс" та ЖК LUCKY LAND.

Якщо покупець хоче придбати готову квартиру, вже здану в експлуатацію, чимало компаній готові надати знижки. Особливо за відсутності розстрочки, тобто за бажанням клієнта заплатити повну суму одразу. Розмір знижки варіюється від 10% в ЖК Great, ЖК "Причал 8", ЖК "Паркові Озера" до 30% в ЖК UNIT.Home.

Деякі забудовники йдуть далі та пропонують розстрочку під 0% на кілька років, подекуди додатково фіксуючи долар за курсом НБУ. Такі акції доступні потенційним покупцям ЖК Gravity Park та ЖК CENTRAL HILLS. Водночас компанії не забувають про наших захисників і внутрішньо переміщених осіб. Їм надають додаткові знижки в розмірі 2% на квартири й апартаменти в ЖК Kub29, ЖК Crystal Park, ЖК Life Story, ЖК Eco Dream та ін.

На які квартири звертати увагу у квітні

Купівля житла повинна супроводжуватися істотним аналізом ринку та вивченням доступних пропозицій. Експертка з ринку нерухомості Вікторія Берещак рекомендує першочергово звертати увагу не на об’єкт, а на навколишню інфраструктуру, тобто простір, в якому доведеться жити. Важливо, щоб територія мала достатнє наповнення соціально-побутовими об'єктами та хорошу транспортну розв’язку.

Також бажано дивитися на безпекові моменти – громаду, з якою будете співмешкати в будинку, наявність відеонагляду, закритої ділянки та ін. Що стосується ринку новобудов, краще навіть не дивитися в бік об’єктів, введення в експлуатацію яких планується ще не скоро. Готовність будинку повинна бути не меншою ніж 70%, а швидкість будівництва – достатньою для появи кількох нових поверхів у теплий сезон.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ціни на квартири вже не злетять до небес і розповідав, скільки коштує житло в новобудовах Києва. Також ми повідомляли, як працює механізм розстрочки на ринку нерухомості.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.