Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Про це має знати кожен: експертка розповіла, як обрати ідеальний будинок

Детальний аналіз може допомогти прийняти правильне рішення щодо придбання нерухомості в Україні

Фото: Pexels

Експертка розповіла, на що варто звернути увагу при виборі будинку

Фото: Pexels

При виборі власного житла, будь то квартира або приватний будинок, українцям слід бути особливо уважними та розсудливими. Оскільки придбання житла – це серйозне фінансове рішення, яке може вплинути на якість життя.

Редакція сайту Pro Гроші дізналася в оглядачки ринку нерухомості Вікторії Берещак про те, на що потрібно звертати увагу при виборі будинку.

Як обирати будинок

По-перше, важливо зрозуміти, що на ринку нерухомості України існують різні типи житла. Одним із них є таунхауси, які нещодавно стали дуже популярними. Ці будинки є певною альтернативою квартир. Вони відрізняються від окремих будинків тим, що мають спільну стіну з сусідами, а не власну земельну ділянку та окреме подвір'я. Такий тип житла часто зустрічається у Київському регіоні, на Львівщині, в Одесі та інших областях України. При виборі таунхаусу слід звертати увагу на такі фактори:

  • технологія будівництва;
  • площа ділянки (як правило, у таунхаусі це пару соток, не більше);
  • підведення комунікацій тощо.

Також є класичні приватні будинки, які ще називають котеджними містечками. Якщо людина хоче придбати таку нерухомість, то в принципі потрібно звертати увагу не лише на ті ж фактори, що й у таунхаусі, а ще й на те, яка інфраструктура є у цьому котеджному містечку або поблизу з ним, аби розрахувати скільки часу знадобиться для того, аби доїхати до того ж дитячого садочка чи улюбленого ТЦ, – розповіла Вікторія Берещак.

Обираючи житло в Україні, важливо враховувати різні аспекти, такі як тип житла, технологія будівництва, розмір ділянки, інфраструктура та розташування. Ці фактори можуть вплинути на якість вашого життя і комфорт проживання.

Чи вигідно інвестувати в нерухомість під час війни

Ринок нерухомості завжди був привабливим для інвесторів. Однак війна та обстріли в Україні породили сумніви щодо його доцільності. Фінансова експертка та інвесторка Юлія Баткалова у коментарі сайту Pro Гроші розповіла, чи варто займатися інвестуванням в нерухомість в Україні.

За її словами, у 2023 році активно зростає попит на нерухомість. Багато будівництв відновили свою діяльність, що сприяє відновленню ринку.

Спостерігається зміна пріоритетів щодо регіонів для інвестування в нерухомість. Зараз Захід України, зокрема Буковель та навколишні села, набули популярності серед інвесторів. Карпати стали привабливим регіоном для відпочинку. Саме там середній ріст вартості інвестиційних об'єктів становить від 10% до 20% річних.

До того ж на ринку з'явилися різноманітні пропозиції для інвестування в нерухомість, включаючи квартири, будинки, земельні ділянки та готельний бізнес.

Раніше редакція сайту Pro Гроші поцікавилася в оглядачки ринку нерухомості Вікторії Берещак, що вигідніше: купувати квартиру в іпотеку або ж орендувати житло. Також ми повідомляли, чи можуть виселити з житла під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.