Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Повсталий з попелу. Як виглядатиме відновлений Ірпінь – 10 проєктів архітектури (фото)

Після перемоги України у війні Ірпінь відновлять та облаштують за найкращими архітектурними рішеннями

Фото: Irpin Reconstruction Summit, Youtube. Колаж: Pro Гроші

Як зміниться Ірпінь після перемоги України у війні

Фото: Irpin Reconstruction Summit, Youtube. Колаж: Pro Гроші

В рамках проєкту Irpin Reconstruction Summit конкурсне журі відібрало 10 найкращих архітектурних рішень для відбудови пошкоджених і зруйнованих об’єктів соціальної інфраструктури в Ірпені. Волонтери підготували візуалізацію ескізних проєктів, щоб показати, як виглядатиме мальовниче колись місто після нашої перемоги.

Про це повідомило видання PRAGMATIKA.MEDIA, посилаючись на матеріали, надані в Irpin Reconstruction Summit.

Історико-краєзнавчий музей

Будівля потребує заміни вікон, ремонту ґанку та покрівлі. Але команда архітекторів вирішила не зупинятися на малому та запропонувала розширити простір, повністю переосмисливши концепцію діяльності музею.

Міська бібліотека ім. М. Рильського

Як часто буває, бібліотеки відвідують у шкільному та студентському віці, набагато рідше – за власним бажанням в дорослому віці. Тож автори проєкту вирішили збільшити попит і підвищити інтерес усіх категорій населення до об'єкта. Вони запропонували перетворити будівлю у скляну коробку, наповнену світлом і вільним простором.

Культурно-дозвільний центр "Дорога життя"

Архітектори хочуть відділити будівлю від дороги та створити внутрішній простір для відпочинку, де батьки зможуть гуляти з дітьми по пішохідно-парковій зоні. Всередині центру пропонують відкрити бібліотеку, конференц-залу, лекторій, кафе, танцювальну залу, адміністративні приміщення, клас образотворчого мистецтва, театральну та вокальну кімнати тощо.

Центральний будинок культури

Журі позитивно відмітило, що автор проєкту запропонував максимально зберегти та інтегрувати найменш пошкоджені автентичні елементи. Передбачено паркінг та зовнішній благоустрій з урахуванням сучасних вимог. Головне завдання – підвищити функціональність будинку.

Центральний міський стадіон "Чемпіон"

Відновити планують поле, трибуни та внутрішні приміщення. Проєкт підтримує платформа UNITED 24, а збір коштів оголосив футболіст Андрій Шевченко.

Дошкільний навчальний заклад №2 "Веснянка"

ДНЗ значно зруйнували російські окупанти, тож вона потребує демонтажу та повноцінного перепланування. Її хочуть збільшити для розміщення 140 дітей (раніше будівля вміщувала максимум 80 дітей) та звести бомбосховище. Дизайнери обрали контрастні кольори та сучасні архітектурні форми.

Академічний ліцей Національного університету біоресурсів та природокористування

Приміщення хочуть модернізувати та забезпечити елементами енергоефективності. Зокрема, утеплити будівлю, замінити віконні та дверні склопакети, сформувати площу на даху для можливого встановлення сонячної електростанції.

Спеціалізована загальноосвітня школа І-III ступенів з поглибленим економіко-правовим вивченням №2

Школа потребує відбудови їдальні, яку повністю зруйнували. Додатково автори пропонують звести два поверхи, аби оптимізувати загальну площу. Плюс передбачається бомбосховище площею 215 кв.м.

Спеціалізована загальноосвітня школа І-III ступенів мистецького профілю №1 імені А.С. Макаренка

Архітектори запропонували реконструювати старий корпус і збільшити поверховість. Окрім перепланування, будуть створені спеціалізовані класи для підвищення вмінь та навичок з різних сфер (лінгвістика, комп’ютерні технології, художнє мистецтво тощо).

Площа Свободи на місці старого ринку

Територія ринку не підлягає відновленню, тож фахівці вирішили облаштувати площу Свободи. Журі відмітило чимало позитивних сторін проєкту: прийнятна вартість втілення, відповідність сучасним дизайнерським трендам, поєднання зелених зон із громадським простором, наявність паркінгу та ін.

Раніше сайт Pro Гроші писав, який дизайн інтер'єру сподобається всім. Також ми повідомляли, як облаштувати квартиру, аби в ній було завжди комфортно.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.