Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Попит впав, а ціни ні: де найдорожчі квартири в новобудовах у Києві

Розповідаємо, що відбувається на первинному ринку нерухомості у Києві та де знаходяться найдорожчі квартири

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У якому районі Києва найдорожчі квартири в ЖК

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Попит на ринку нерухомості після початку повномасштабної війни помітно впав. Українці вже не так цікавляться квартирами в новобудовах, як це було раніше, при цьому ціни на житло у Києві не знижуються.

Про це розповів голова комітету інформаційно-технічного забезпечення Спілки фахівців з нерухомого майна Києва Олександр Бойко.

Ціни на квартири в новобудовах

За словами Бойка, ринок нерухомості продовжує працювати, але не так активно. Наразі середня вартість квадратного метра становить 34 200 гривень, однак вона може зрости.

Він зазначив, що підвищення вартості квартир у новобудовах очікується після завершення бойових дій та припинення обстрілів українських міст. А через кризову ситуацію найпершими купуватимуть дешевші квартири.

Наразі найдешевші квартири в новобудовах знаходяться у Деснянському районі Києва, а найдорожчі – у Печерському. Середня ціна квадратного метра в різних районах столиці становить:

  • Деснянський район – 34,2 тис. грн;
  • Святошинський район – 38,8 тис. грн;
  • Дніпровський район – 39,3 тис. грн;
  • Дарницький район – 39,7 тис. грн;
  • Солом'янський район – 40 тис. грн;
  • Оболонський район – 44,5 тис. грн;
  • Голосіївський район – 46,1 тис. грн;
  • Подільський район – 61,8 тис. грн;
  • Шевченківський район – 65,2 тис. грн;
  • Печерський район — 107,7 тис. грн.

Ціни на квартири зросли на 80%

Найбільше здорожчання квартир у новобудовах відбулося в Ужгороді та у Львові, адже саме в цих регіонах побільшало людей після 24 лютого. Ціна за квадратний метр тут, за підсумками року, зросла на 83% та 80% відповідно. Середня ціна за квадратний метр в Ужгороді наразі становить 43,6 тисячі гривень, а у Львові — 44,5 тисячі гривень.

Вінниця також потрапила у трійку міст із найвищими цінами, там вартість житла зросла на 70%. За квадратний метр забудовники в середньому просять 36 тисяч гривень.

Протягом року житло у Полтаві та Луцьку здорожчало на 37%. Найповільніше також йшли вгору ціни на нове житло у Києві. Тут ціна квадратного метра збільшилася на 38%. Найменший приріст вартості житла показали Черкаси, де ціни піднялись лише на 22%.

Раніше ми розповідали, як правильно орендувати квартиру. Також ми писали, як змінилися ціни на квартири на вторинному ринку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.