Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Перші родини отримали соціальне житло "під ключ" – хто в черзі на квартири

Міністр розвитку громад і територій розповів про список приорітетності для видачі квартир

Деякі українці попадуть в список першими

В Україні стартувала програма соціального житла, в рамках якої, кришу над головою отримають люди, що втратили свою домівку внаслідок бойових дій.

Про це повідомив голова Міністерства розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

27 вересня Держмолодьжитло передало багатодітним родинам, сім’ям вимушено переміщених осіб та родинам, житло яких зруйноване, ключі від соціальних квартир у Сумах. Зазначається, що воно призначене для тимчасового проживання.

"Сьогодні у Сумах девʼять родин отримали соціальне житло. Ще дві родини оселяться в Ромнах. Найближчими днями соціальне житло отримають родини у Чернігові, Житомирській та Київській областях", — зазначив Чернишов.

Станом на сьогодні, Держмолодьжитло придбало для цієї програми 60 квартир у вищезазначених областях.

Люди отримують тимчасове житло "під ключ", тобто із ремонтом, меблями та побутовою технікою, необхідними для проживання, які для постраждалих надало Товариство Червоного Хреста.

Хто отримує квартири?

Перелік постраждалих, яким виділяється тимчасове житло, складають обласні та Київська міська військові адміністрації з урахуванням пріоритетності.

Перший пріоритет надається особам із числа багатодітних родин та тим, чиє житло яких було зруйноване внаслідок агресії рф у Житомирській, Київській, Сумській та Чернігівській областях. Зауважте, що житло є лише тимчасови, і чи можна буде його приватизувати поки не відомо.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як отримати грошову компенсацію за пошкоджене чи зруйноване житло і розповідав, скільки доведеться відкладати із зарплати, щоб назбирати на власне житло.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.