Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Києві різко подешевшали квартири – скільки коштує нерухомість у новобудовах

У столиці України можна придбати нерухомість у новобудовах та заощадити майже 37 тисяч гривень

Фото: Pexels, ЛУН. Колаж: Pro Гроші

У Києві за останній місяць подешевшали квартири

Фото: Pexels, ЛУН. Колаж: Pro Гроші

Нерухомість завжди вважалася однією з найбільш важливих інвестиційних можливостей для громадян України. Протягом останніх років спостерігається зростаючий інтерес до новобудов, і ця тенденція зберігає свою актуальність. Є кілька факторів, які впливають на цю динаміку на ринку нерухомості, і одним з них є зниження вартості житла. Так, у Києві за останній місяць ціна в гривнях зменшилась на 1,18%

Про це свідчать дані M2bomber.

Як змінилась вартість квартир у новобудовах

З 2 серпня по 20 вересня поточного року ціна за 1 квадратний метр зменшилась з 44 325 до 43 800 гривень. Може здатися, що відбулося незначне здешевлення квадратних метрів: на 525 гривень. Втім, у перерахунку на всю площу квартири виходить значна сума. Наприклад, при покупці нерухомості на 70 квадратних метрах ви зможете заощадити майже 37 тисяч гривень.

Важливо зазначити, що не завжди ціни на новобудови падають. Статистика цін за останні 6 місяців свідчить про незначне зростання вартості квартир. У період з 3 березня по 20 вересня 2023 року нерухомість подорожчала на 0,23%, з 43 700 до 43 800 гривень за квадратний метр. Це може бути пов'язано з підвищенням попиту на житло в місті та регіоні, а також зі зростанням вартості будівельних матеріалів і робочої сили.

Іноземці почали цікавитися ринком нерухомості України

Український ринок нерухомості переживає нову тенденцію. В країні сфера купівлі-продажу житла починає мати попит серед іноземців. Вони активно інвестують свої гроші у квартири та будинки.

Президент Асоціації фахівців з нерухомості Юрій Піта розповів, що нерухомість в нашій державі почали купувати громадяни Ізраїлю, Канади та Іспанії. Цей ріст інтересу іноземців вказує на їхню віру в стабільність України та готовність робити інвестиції в нерухомість.

Раніше ми повідомляли, яку бюджетну нерухомість можна придбати у центральному районі Києва за 26 тисяч доларів. Також сайт Pro Гроші робив огляд найдешевшої квартири в Ужгороді.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.