Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Найдешевший ремонт у ванній: скільки доведеться за нього заплатити

Варто памʼятати, що на ціну впливає багато факторів, а також не варто забувати про роботу майстрів

Колаж: Pro Гроші/Дарія Давиденко

На сьогоднішній день досить важко на чомусь зекономити

Колаж: Pro Гроші/Дарія Давиденко

З початку повномасштабного вторгнення українці постійно думають про те, як зекономити на більшості речей, адже з 24 лютого ціни значно зросли. Під час ремонту найдорожчою виходить ванна кімната. Однак навіть тут можна заощадити.

Розповідаємо, як можна зекономити на ремонті ванної кімнати та що з цього вийде.

В середньому ремонт обійдеться у 3 000 доларів. Однак ви можете заощадити близько 1 000 доларів.

"На жаль, через сьогоднішню ситуацію в країні взагалі дуже важко на чомусь зекономити. Але все ж таки можна знайти дещо дешевші плитку, унітаз, ванну. Наприклад, щоб вийшло менше по грошах, то можна взяти зовнішнього монтажу змішувачі. Вони не так естетично виглядають, але є різні варіанти й можна щось підібрати", – стверджує головна дизайнерка студії 101 design Олександра Івасюк.

Більшість замовників помилково вважають, що їм вдасться зекономити, встановивши душ замість ванної. Однак це не так.

"У такому випадку заощадити у вас не вийде, адже це все буде приблизно в одну ціну. Наприклад, те саме скло в душову коштує досить дорого. В таку саму ціну вам обійдеться і сама ванна. А якщо люди хочуть душову систему без піддона, а просто з плиткою на підлозі, то іноді це навіть дорожче обходиться", – додає дизайнерка.

За такий ремонт ванної кімнати, де ви заощадите на естетичній складовій, ви віддасте 2 000 доларів.

Чи залишаться замовники задоволенні після економії

У такому випадку важливо, аби ви розуміли, що під час заощадження на ремонті естетична складова може бути не такою, як ви хотіли. Однак свої функції техніка буде виконувати на всі 100%.

"Коли клієнт хоче зекономити, то я готова до того, що, наприклад, навіть той самий унітаз буде старого типу. Однак замовник може сказати: мені таке не подобається. Тоді вже треба брати дорожчу сантехніку. Однак чи готові до цього люди?", – говорить Олександра Івасюк.

Який ремонт ви отримаєте за 3 000 доларів

Взагалі на ціну впливає багато факторів. Також не варто забувати й про роботу майстрів.

"За 3 тисячі доларів вам змінять всю сантехніку. Буде підвісний унітаз, нова ванна, зміщувачі, плитка. І все це недороге буде, але естетично гарне. Якщо буде демонтаж, то за нього доведеться заплатити ще 5 тисяч гривень. Адже треба буде збити плитку, а також не варто забувати про вивіз сміття", – зазначає дизайнерка.

Якщо ви хочете, аби ремонт був по останнім канонам моди, то варто розраховувати на ще більшу вартість ніж 3 000 доларів, стверджує експертка.

Раніше ми писали, яких помилок в ремонті припускаються навіть спеціалісти, а також про те, як купити квартиру, щоб грошей вистачило ще й на ремонт.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.