Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Маленькі деталі – великий вплив: як правильно підготувати квартиру до оренди

Важливо правильно підготувати договір оренди, в якому визначте умови, обов'язки й права орендарів та орендодавця

Фото: pexels

Українці мають підготувати своє житло

Фото: pexels

Підготовка квартири до оренди важлива, щоб забезпечити комфортні умови для майбутніх орендарів. Також, якщо ви підійдете до цього питання відповідально, то вам вдасться зберегти вашу власність. Однак для цього варто дотримуватися кілька порад.

Про це пише чат-gpt.

Ось кілька кроків, які ви можете виконати, щоб підготувати свою квартиру до оренди.

Проведіть загальне прибирання. Почніть з ретельного прибирання всіх кімнат. Приберіть пил, вимийте підлоги, вікна та стіни. Переконайтеся, що сантехніка й електропроводка у хорошому стані.

Ремонт та обслуговування. Виправте будь-які пошкодження або несправності, такі як протікаючий дах, проблеми з опаленням, замініть розетки, вимикачі тощо. Перевірте, чи всі двері та вікна відкриваються та закриваються належним чином.

Меблі й побутова техніка. Забезпечте квартиру необхідними меблями та побутовою технікою, такими як плита, холодильник, пральна машина. Переконайтеся, що вони працюють належним чином.

Декор. Видаліть особисті речі та прикраси, які можуть не сподобатися орендарям. Простий і універсальний декор може бути більш привабливим для широкого кола орендарів.

Проведіть зовнішнє прибирання. Переконайтеся, що вхід до будинку або квартири виглядає охайно.

Укладіть договір оренди. Підготуйте правильний договір оренди, в якому визначте умови, обов'язки й права орендарів та орендодавця. Зазвичай, для цього краще звернутися до фахового юриста або агентства нерухомості.

Зробіть фотографії. Зробіть якісні знімки квартири, які ви можете використовувати для оголошень про оренду.

Проведіть огляд з орендарем. Перед передачею ключів орендареві зробіть огляд квартири разом з ним і записуйте стан квартири в акті приймання-передачі. Це допоможе уникнути суперечок про стан квартири при завершенні оренди.

Підготуйте необхідні документи. Збережіть копії усіх необхідних документів, таких як акт приймання-передачі, договір оренди, документи на майно та інші важливі документи.

Памʼятайте, що заздалегідь підготовлена квартира створить позитивне враження на потенційних орендарів і позитивно позначиться на їх відносинах з вами як орендодавцем.

Що відбувається з цінами на оренду житла в різних містах України

Раніше ми вже розповідали, на українському ринку нерухомості спостерігається незвичайний феномен. Його суть в тому, що ціна на оренду житла зростає саме наприкінці жовтня. Так, наприклад, в Києві власники нерухомості збільшили вартість на 2,93% у період з 20 вересня по 20 жовтня. Середня вартість житла тепер становить 17 500 гривень на місяць.

Про інші зміни на ринку ви можете прочитати в нашому матеріалі.

Раніше ми розібралися з експерткою, на яких поверхах краще не купувати квартиру. Також ми писали, що потрібно перевірити перед покупкою квартири.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.