Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Відсутність приватності та інші проблеми: на яких поверхах краще не купувати квартиру

Експертка з нерухомості розповіла редакції сайту Pro Гроші, чому люди намагаються уникнути квартир на перших та останніх поверхах

Фото: ЛУН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українцям розповіли, де легше продати квартиру

Фото: ЛУН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Обираючи житло для себе і своєї родини, українці завжди ретельно аналізують всі можливі варіанти. Один з важливих аспектів вибору нерухомості — це поверх будинку, на якому розташована квартира. Традиційно, менш ліквідними вважаються перший та останній поверхи, але чи справді вони настільки невигідні?

Щоб з'ясувати це, редакція сайту Pro Гроші звернулася до експертки з нерухомості Вікторії Берещак.

Чому українці не купують квартири на першому поверсі

Перший поверх часто визнається менш популярним у виборі житла. Особливо, якщо це стосується вторинного ринку.

Тому що існує така упередженість, яка на вторинному ринку має під собою реальне підґрунтя, що на першому поверсі у квартирах тягне холод з підвалів, там сирість, там завжди або періодично прориває труби й все витягує у квартиру. В цьому є сенс, якщо ми говоримо про вторинний ринок та зношені будинки зі старими комунікаціями.
Вікторія Берещак

Вікторія Берещак

Оглядачка ринку нерухомості

Однак, на первинному ринку ситуація протилежна, оскільки перший поверх зараз будується доволі високо від землі та нічим не поступається середнім поверхам. Проте й там знаходяться упередження. Зокрема, деякі люди переконані, що їм загрожує відсутність приватності, а також їх обурює присутність комерційних приміщень під ними.

Тому там квартири завжди або дешевші, або довше продаються, – резюмувала Берещак.

Чому люди уникають квартир на останніх поверхах

Останній поверх також не завжди має попит. Тут упередження пов'язані з тим, що може виникнути ряд проблем, такі як протікання даху, спека влітку, а також питання комунікацій. Однак слід зазначити, що сучасні будинки будуються з дотриманням всіх стандартів та вимог, тому ці упередження дедалі менше відображають реальну ситуацію.

На якому поверсі квартиру легше продати

Найбільш ліквідними вважаються середні поверхи, вони мають попит, їх швидко розбирають. Але, враховуючи наші реалії, очікувані відключення світла, то зараз людей цікавить також питання енергетичної незалежності, щоб сходами дійти до свого поверху, наприклад, з пакетами продуктів, щоб вигуляти собаку, спустити коляску з дитиною тощо.
Вікторія Берещак

Вікторія Берещак

Оглядачка ринку нерухомості

За словами Вікторії Берещак, продати квартиру на перших поверхах легше, ніж на останніх, це знову ж таки пов'язано зі зручністю більше. Є певна категорія людей, які шукають квартири саме на перших поверхах, а зараз у нас з'являється ще більше людей з інвалідністю, яким зручно жити на перших поверхах і, на жаль, цей відсоток людей буде зростати.

Раніше ми повідомляли, що потрібно перевірити перед покупкою квартири. Також ми писали, що робити українцям, які отримали нерухомість з боргами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.