Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Магія ЖК: як забудовники "зачаровують" покупців і "змушують" купувати квартири

Сайт Pro Гроші розповідає про фінансові інструменти управління клієнтським попитом

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ринок нерухомості починає "оживати"

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ринок нерухомості намагається відновити попит. Саме тому девелопери часто використовують чимало прийомів, аби клієнти хотіли купити квартири.

Про це у коментарі сайту Pro Гроші розповіла оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак.

Девелопери "заманюють" покупців завдяки кільком речам, а саме:

  • знижки;

  • акції;

  • дисконти;

  • спецпропозиції;

  • розтермінування.

Це все фінансові інструменти управління клієнтським попитом, і на ринку цими прийомами користуються досить активно. Тобто, коли рівень уваги до комплексу чи окремих квартир просідає, то забудовники вдаються до таких лайфхаків, аби пожвавити зацікавленість і збільшити кількість угод.

В цих інструментах немає нічого небезпечного, якщо дисконт та знижка є ринковими, а їх передумови – зрозумілими.

"Наприклад, зараз на ринку є реальне падіння попиту. Спочатку це було в 10-15 разів від довоєнного рівня, а потім відбулося поступове, але дуже повільне повернення обсягів на рівні до 35% в ліквідних форматах та сегментах. Саме в цей час розповсюдженою практикою є система дисконтів абсолютно на усі квартири в комплексі", – говорить експертка.

Що буде з ринком нерухомості найближчим часом

Раніше ми розповідали, що для ринку нерухомості цей рік буде показовим. Експертка з нерухомості Вікторія Берещак зазначила, що з початком контрнаступу ЗСУ ситуація на первинному ринку трошки визначиться. Приблизно в середині-кінці весни так чи інакше спостерігатиметься пожвавлення на ринку платоспроможного клієнта.

Щодо вторинного ринку, то покупці звертатимуть увагу на:

  • квартири, які готові продати швидше й тому знижують ціну — кількість таких пропозицій на ринку сягає десь 5%;

  • будинки, збудовані за останні 15 років, адже людей цікавить питання енергоефективності та інфраструктурного наповнення.

Більше про ситуацію на ринку нерухомості читайте в нашому матеріалі.

Яка вартість квартир у центрі Києва

Ми вже писали, що ціна за 1 квадратний метр житла в центральних районах Києва значно вища, ніж в інших частинах міста. Однак, важливо зазначити, що на вартість нерухомості також впливає:

  • стан будинку;

  • планування;

  • рік побудови;

  • інфраструктура;

  • поверх.

Наприклад, середні ціни на житло в центральних районах Києва можуть коливатися від 700 до 20 000 доларів за 1 квадратний метр. Вартість нерухомості у центральних районах, таких як Печерський, Шевченківський та Голосіївський, найвища через їхню близькість до історичних пам'яток, бізнес-центрів та інших ключових об'єктів. Більше читайте тут.

Раніше ми повідомляли, в яких будинках не варто купувати квартири. Також ми писали, що привертає увагу українців на ринку нерухомості найбільше.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.