Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ловля суперзнижок на нерухомість: чи безпечні акції при купівлі нової квартири

На ринку нерухомості є чимало інструментів, завдяки яким ви зможете зекономити під час покупки житла

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Не всі знижки, дисконти та умови на ринку є однаково безпечними

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Неодноразово на ринку нерухомості звучало, що українці можуть отримати сезонну знижку на житло. Однак новачкам не варто одразу погоджуватися на дану пропозицію, адже вона ховає за собою чимало неприємностей, яким ви можете запобігти.

Про це у коментарі сайту Pro Гроші розповіла оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак.

Зміст
1.Чи існують на ринку "розпродажі"
2.Яка знижка вважається нормою
3.Небезпека даних "розпродажів"
4.На що варто звертати увагу, коли бачите знижку на житло
5.Сезонні знижки на житло – міф

Чи існують на ринку "розпродажі"

Знижки, акції, дисконти, спецпропозиції, розтермінування – це все фінансові інструменти управління клієнтським попитом, які активно використовуються девелоперами. Коли рівень уваги до комплексу чи окремих квартир просідає, то забудовники вдаються до таких лайфхаків, аби пожвавити зацікавленість і збільшити кількість угод.

В цих інструментах немає нічого небезпечного, якщо дисконт та знижка є ринковими, а їх передумови – зрозумілими.

Наприклад, зараз на ринку є реальне падіння попиту. Спочатку це було в 10-15 разів від довоєнного рівня, а потім відбулося поступове, але дуже повільне повернення обсягів на рівні до 35% в ліквідних форматах та сегментах. Саме в цей час розповсюдженою практикою є система дисконтів абсолютно на усі квартири в комплексі.
Вікторія Берещак

Вікторія Берещак

Оглядачка ринку нерухомості

Яка знижка вважається нормою

Ринковою вважається знижка в 10-12%. До війни дисконт, як правило, давали або на неліквідні квартири (через місце розташування на першому поверсі або неправильні кути в кімнатах і неформатне планування), або на багатокімнатні лоти, які найгірше розходились. Сьогодні ж знижка діє у більшості випадків на усі типи планувань і не лише на житло, але й на комерцію, паркомісця, комори тощо.

Активно нині компанії також вдаються до дисконтів і спецумов на купівлю для військовослужбовців. Девелопери розуміють, що ті можуть бути платоспроможною частиною цільової аудиторії. Це також можуть бути спецумови на розтермінування: знижений перший внесок чи пролонгований термін виплат.
Вікторія Берещак

Вікторія Берещак

Оглядачка ринку нерухомості

Ще один інструмент управління попитом і залученням грошей – розтермінування, зокрема — тривале. Саме тому наразі набирають популярності програми на термін 3-5 років від девелоперів з першим внеском від 15 до 30%.

Небезпека даних "розпродажів"

Однак не всі знижки, дисконти та умови є однаково безпечними. Деякі вкупі з іншими індикаторами сигналізують про те, що компанія ледве зводить кінці з кінцями, а тому потребує залучення коштів прямо зараз. Все для того, щоб хоч якось перезапустити процеси або просто для власних потреб.

На що варто звертати увагу, коли бачите знижку на житло

Аби не потрапити в неприємну ситуацію, слід завжди дивитись на:

  • реальну будівельну динаміку;

  • ситуацію з дозвільною документацією;

  • юридичну чистоту;

  • реальну ліквідність комплексу.

Активність на майданчику має бути на рівні 6-8% готовності на місяць або мінімум 1 поверх моноліта в теплий сезон на місяць. Динаміка повинна простежуватись за кілька місяців, без ривків і тривалих простоїв на майданчику.

Комплекс має відповідати критеріям якості:

  • вигідне місце розташування;

  • розмаїте інфраструктурне наповнення;

  • правильне просторове зонування, що враховує різні життєві сценарії;

  • розширену лінійку планувальних рішень.

Дозвіл на землю (договір оренди та цільове призначення відповідне), ліцензія генпідрядника, дозвіл на будівництво, технічні умови для підключення до інженерних мереж – усе має бути в належному стані.

Все, що зараз вам зустрічається по ринку серед дисконтів у 15% і вище, то привід замислитись і провести аудит компанії, розібратись, чи дійсно пропозиція вартує уваги, чи лише несе приховані ризики.
Вікторія Берещак

Вікторія Берещак

Оглядачка ринку нерухомості

Сезонні знижки на житло – міф

Такого поняття на ринку немає. Насправді це маркетинговий міф, який експлуатують окремі брокери. До війни під окремі свята компанії могли вдатись до умовного "розпродажу" того, що залежалось або важко продається. До цих свят належать: Новий Рік, День закоханих, День Незалежності.

Раніше ми писали про те, чи зміняться ціни на квартири в липні. Також ми розповідали, які ціни на оренду квартир, якщо немає комендантської години.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.