Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Квіти вдома – 5 ідей, які зроблять ваш інтер'єр стильнішим та свіжішим

Памʼятайте, що не варто захаращувати кімнату рослинами, а краще розміщувати їх лаконічно

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Квіти у кімнаті можуть допомогти зробити правильні акценти

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Квіти завжди надають інтер'єру родзинки. Особливо вони стали популярні в останні роки. Аби рослини вписалися в концепцію приміщення, необхідно правильно їх розмістити.

Про це пише roomtodo.

Основні тенденції

Коли ви збираєтеся оформити вашу кімнату квітами, то варто враховувати її розміри. Якщо приміщення маленьке, то не варто заповнювати його повністю. Сьогодні існує безліч цікавих ідей по використанню рослин в інтер'єрі. Тому варто дослухатися до кількох порад.

Не ставте багато горщиків. Краще обмежитися 1-2 більшими горщиками, ніж 5-6 маленькими. Великі рослини виглядають лаконічніше і легше вписуються в інтер'єр. Також зверніть увагу на дизайн горщика. Важливо, аби він підходив до інтерʼєру кімнати.

Знайдіть незвичайне місце для рослини. Більшість людей ставлять квіти просто на підвіконня. Однак саме у цій справі ви можете проявити креативність та розмістити рослину на книжковій полиці, столі або перегородці. Розташування її в незвичайному місці "освіжить" кімнату і притягне до неї увагу.

Виберіть вертикальний сад. Квіткові горщики, що висять на стіні — незвичайний елемент інтер'єру. Вони відразу привернуть увагу ваших гостей. Також завдяки цьому ви заощадите корисний простір на підлозі, а прибирання не буде проблематичним.

Посадіть дерево. Велика рослина виглядає естетично і мінімалістично. Кращий вибір для квартири — пальма, лимон. Також відмінно виглядає китайська троянда. Рослини прості, суворі й можуть підкреслити унікальність вашої кімнати. Ще одна перевага — доступна ціна дерев і простота догляду.

Однак памʼятайте, що не варто захаращувати кімнату рослинами, а краще розміщувати їх лаконічно. Зелені насадження нададуть вашому будинку свіжості та допоможуть зробити правильні акценти.

Найгірші тренди домашнього інтер'єру у 2023 році

Раніше ми вже розповідали про те, що деякі дизайнери поділилися антитрендами 2023-го року. Наприклад, максималізм в дизайні вже ніхто не любить.

За словами дизайнера Ніка Льюїса, кількість предметів у кімнаті має передавати відчуття спокою. Однак якщо люди починають купувати купу непотрібних предметів, то це вже виходить "максималізм заради максималізму". Більшість з таких речей просто збиратимуть пил і не будуть вам потрібні.

Порядок в кімнаті не завжди про чистоту, а й про розташування речей. Саме тому розміщувати предмети в кімнаті потрібно так, щоб це виглядало естетично, гарно та залишалося місце для всього іншого.

Про інші цьогорічні антитренди в дизайні ви можете прочитати в нашому матеріалі.

Раніше ми писали про те, чому люди почали менше орендувати квартири в Києві. Також сайт Pro Гроші розповідав, які тренди переважали на ринку нерухомості у 2022 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.