Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Квартира мрії за програмою "єОселя": топ-5 пропозицій на ринку нерухомості в Києві

Програма має умови участі, згідно яких максимальна сума кредиту для однієї людини становить 2,45 млн грн

Фото: Pexels, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Які квартири пропонують у Києва за програмою "єОселя"

Фото: Pexels, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

У 2022 році в Україні стартувала програма пільгової іпотеки "єОселя", яка розповсюджується на військовослужбовців, правоохоронців, працівників медичної та освітньої сфер, і передбачає отримання кредиту на купівлю квартири лише під 3%. Іншу частину відсотків по позиці сплачує держава.

Сайт Pro Гроші розповідає, які найкращі варіанти пропонують забудовники у Києві на готові квартири відповідно до порталу ЛУН.

Умови програми "єОселя"

Спершу варто знати, що нею можуть скористатися лише повнолітні особи, які визнані платоспроможними і водночас не мають у власності нерухомість, площа якої більша за 52,5 кв. м для однієї людини. Претендент на кредит не повинен перебувати під санкціями чи входити до реєстру олігархів.

Існують деякі обмеження на квартири, доступні для покупки через державну програму. Згідно з умовами, на одну людину виділяється не більше 52,5 кв. м площі. Якщо сім'я складається з кількох осіб, то до максимальної площі додається 21 кв. м на кожну особу. Також один квадратний метр площі квартири не повинен коштувати більше 46,7 тис. грн у Києві. Ця сума відрізняється залежно від населеного пункту.

Нарешті, максимальна сума кредиту для однієї людини становить 2,45 млн грн з розрахунку 52,5 кв. м х 46,7 тис. грн. Клієнт банку обов'язково повинен сплатити не менше 20% від загальної суми позики, а її залишок можна віддавати фінустанові терміном до 20 років.

Топ пропозицій на ринку нерухомості в Києві

  • Житловий комплекс "Дніпровський"

Всі будинки повністю ввели в експлуатацію, а власники квартир не лише отримали від них ключі, але й встигли облаштувати оселю під власний смак. ЖК, судячи з назви, розташований у Дніпровському районі Києва, на вулиці Гродненська, 14. Будинок має 26 поверхів, 336 квартир, підземний паркінг на 83 місця, утеплені мінеральною ватою газобетонні стіни. На вибір покупців –одно-, три- та чотирикімнатні квартири, двокімнатні вже розкупили. Однокімнатні приміщення мають мінімальну площу 27,95 кв. м і коштують від 1,26 млн грн (45 000 грн за метр квадратний). Трикімнатні квартири можна придбати від 4,18 млн грн (тільки для сім’ї з кількох осіб) по ціні квадратного метра 35 000 грн.

  • Житловий комплекс Welcome Home

Розташований у Святошинському районі на вул. Стеценка, 75. Наразі ввели в експлуатацію 8 з 10 будинків: кількість квартир – 1616, поверховість – 6-7, стіни – залізобетон, утеплений пінопластом і мінеральною ватою. Також у наявності гостьовий паркінг. На вибір покупців – одно- та двокімнатні квартири. Ціна за квадратний метр 38-49,5 тисяч грн. Мінімальна вартість однокімнатних приміщень – 1,41 млн грн, що вписується в умови державної програми. Двокімнатні коштують від 2,31 млн грн.

  • Житловий комплекс LaLaLand

Недалеко розташовується ще один ЖК, який пропонує готові квартири по програмі "єОселя". Комплекс побудований по вул. Берковецької, 6, навколо – розвинена інфраструктура: кілька великих торгових центрів і гіпермаркетів, невеликих супермаркетів, ресторанів і кафе, є кінотеатр і сімейний розважальний парк, а також дитячий садочок та школи. Житловий комплекс має 422 квартири у двох будинках, поверховість – 13-14, стіни виготовлені з залізобетону. Покупці можуть обрати одно- (36-48 кв. м) або двокімнатну квартиру (53-67 кв. м). Ціна за квадратний метр – 39 000 грн за дві кімнати (від 2,07 млн грн), та 42 000-45 000 грн за одну кімнату (від 1,51 млн грн).

  • Житловий комплекс "Сучасний квартал"

Чотири будинки комплексу розташовані в Солом’янському районі на просп. Космонавта Комарова, 9б. На вибір покупців – квартири з однією та двома кімнатами, оскільки трикімнатні вже продані. Всього у комплексі 627 квартир, його поверховість – 16, матеріал стін – цегла та газоблок. Також в наявності власна інфраструктура з комерційними приміщеннями на перших поверхах будинків. Площа однокімнатної квартири 38-54 кв. м, ціна – від 1,54 млн грн (вартість квадратного метра – 40 450 грн). За двокімнатну квартиру площею 54,47 кв. м доведеться заплатити від 2,2 млн грн.

  • Житловий комплекс LIKO-GRAD Perfect Town

ЖК розташований у Голосіївському районі за адресою вул. Михайла Максимовича (Онуфрія Трутенка), 32. Всього у наявності – 2098 квартир, а поверховість будинків – 23, підземний паркінг має 322 паркомісця. Ціни в цьому масивному житловому комплексі не сильно відрізняються від попередніх варіантів. На вибір майбутніх мешканців – одна, дві та три кімнати, середня вартість яких починається від 1,69 млн грн, 2,6 млн грн та 3,23 млн грн відповідно. Квадратний метр продають мінімум за 31 000 грн. Зауважимо, що мінімальна площа однокімнатної квартири – 40 кв. м.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чому продавці квартир можуть перейти на розрахунки в гривнях. Також ми повідомляли, що ціни на квартири на вторинному ринку змінилися.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.