Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Київміськбуд заспокоїв клієнтів: про які важливі зміни повідомив забудовник

У компанії запевняють, що таким чином заявляють про готовність провадити свою діяльність, попри складний час

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У Києві відновилося будівництво на об'єктах провідного забудовника

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Як відомо, через кризу на ринку нерухомості, яку спричинила війна з Росією, у Києві зупинилося будівництво нового житла. Однак 24 квітня з'явилася інформація про те, що найбільший забудовник столиці – Київміськбуд – відновив будівництво на чотирьох майданчиках.

Про це повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook очільник компанії Ігор Кушнір.

Мова про ЖК "Урловський-1", "Урловський-2", Mirax та "Абрикосовий".

"На перших трьох будівельники вже працюють, на останньому почнуть днями. Цим кроком Київміськбуд свідчить про готовність будувати далі", – заявив він.

Які проблеми на ринку нерухомості у столиці

Раніше ми розповідали, що Київміськбуд "заморозив" роботи на об'єктах, бо компанія мала деякі фінансові негаразди. За словами Ігоря Кушніра, проблеми виникли через подорожчання будматеріалів, скорочення кількості кваліфікованих кадрів та практично повну відсутність продажів.

Директор Київміськбуду також розповів, що перед компанією виникли борги за договорами купівлі житла на виплат на суму 326 млн грн. Тим часом комісія міськради Києва має розглянути рішення щодо докапіталізації компанії на 1 мільярд гривень.

Що зміниться на ринку нерухомості найближчим часом?

Експертка з нерухомості Вікторія Берещак розповіла сайту Pro Гроші, що 2023 рік є показовим для ринку нерухомості. Девелопери, які реально будують та готові виконувати свої зобов'язання перед інвестором, будуть пожинати плоди, які конвертуються в платоспроможний попит.

Щодо вторинного ринку то тут, за словами експертки, покупці пильно придивлятимуться до об'єктів у двох категоріях:

  • квартири, які готові продати швидше й тому знижують ціну. Кількість таких пропозицій на ринку сягає десь 5%;
  • будинки, збудовані за останні 15 років, адже людей цікавить питання енергоефективності та інфраструктурного наповнення.

Раніше ми розповідали про найдорожчі квартири у новобудовах Києва та скільки за них доведеться викласти. Також ми писали, як змінилися ціни на квартири на вторинному ринку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.