Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни точно вразять: скільки коштують найдорожчі квартири в Україні

Наголошується, що кількість новобудов зростає, при цьому високий попит на нерухомість зберігатиметься до кінця повномасштабної війни

Фото: Pexels. Коллаж: Pro Гроші

Названо місто, де наразі в Україні найдорожча нерухомість

Фото: Pexels. Коллаж: Pro Гроші

Ринок нерухомості в Україні постійно зазнає змін, що зумовлено різними факторами. Наприклад, в Ужгороді наразі вартість однокімнатної квартири в середньому сягає близько 60 тисяч доларів. Зазначається, що ціни у місті у середньому зросли на 20% у доларовому еквіваленті. Основними причинами є відсутність регулярних ракетних обстрілів з боку Росії і відсутність комендантської години.

Про це пише Oboz.ua.

Зазначається, що вартість квартир у доларовому еквіваленті упала майже по всій Україні. Наприклад, у Києві квартири, які ще 2021 року продавали за 70 тис. доларів, зараз можна придбати за меншою ціною: за 55−60 тис. Крім того, якщо перерахувати в гривні, то 2021 року 70 тис. доларів дорівнювало 1,9 млн грн. А 2023 року 60 тис. доларів — це вже майже 2,6 млн грн.

Робимо висновок, що, незважаючи на те, що в доларах ціни впали, у гривні вони значно зросли. Така ситуація у більшості українських міст, але вона не стосується Ужгорода. Тут ціни зросли і у доларах, і у гривні.

"Зараз квартира коштує приблизно на 20% дорожче, ніж було 2021-го", – розповідає рієлторка Олена Бировчак.

Оксана Станко заявляє, що у вторинного ринку ще є можливість торгуватися,. А от з новобудовами дедалі складніше. Зазначається, що значно зросла вартість будівництва, частину матеріалів доводиться ввозити з-за кордону, погіршилася логістика, конкуренція за матеріали зросла. Все це призвело до того, що забудовникам доводиться витрачати набагато більше коштів. Внаслідок цього впливає і на вартість квартири.

"Ситуація з купівлею квартир стабілізувалася. Якщо раніше активно купували переселенці, то зараз уже більше наших. Будівництво подорожчало, тому ціни в новобудовах значно зросли. А от на вторинному ринку ще можливий певний торг і є більше шансів знайти житло на різний бюджет", – пояснює рієлторка..

Як не натрапити на аферистів на ринку нерухомості

Раніше ми вже писали, що здебільшого всі сфери аферистів направлені на людей, які знаходяться у нестабільному емоційному стані.

Також під час оренди житла треба взяти до уваги одразу декілька порад.

Для початку потрібно переконатися, що спілкування дійсно відбувається з власником житла. Для цього потрібно попросити копії документів, які підтверджують власність.

Також варто отримати доручення від власника на підписання договору оренди, адже це буде гарантувати ваші права та безпеку.

Зазначається, що слід намагатися підтримувати з власником швидкий зв'язок завдяки телефону чи через месенджери;

Договір оренди повинен містити повний перелік меблів та техніки, яка знаходиться у квартирі. Також треба перевірити, щоб все працювало належним чином, а будь-які недоліки краще зафіксувати одразу;

Наголошується, що слід порівняти ціни на оренду з іншими пропозиціями на ринку.

Також варто додати, що необхідно зберігати копії усіх документів і листування з власником квартири, адже це вам допоможе в майбутньому.

Раніше ми також писали, як швидко продати квартиру. Також ми пояснювали, у яку нерухомість краще інвестувати в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.