Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни на квартири в Києві рекордно впали: за скільки можна купити столичну нерухомість

Ринок нерухомості в Україні відновився, але покупців ще недостатньо. Розповідаємо, що коїться з цінами на житло в столиці

Фото: Pixels. Колаж: Pro Гроші

Скільки зараз коштує жити у столиці

Фото: Pixels. Колаж: Pro Гроші

Війна Росії проти України зіграла велику роль у встановленні цін на житло. Зараз можна побачити оголошення про продаж нерухомості у столиці за 30 тисяч доларів.

Сайт Pro Гроші проаналізував пропозиції на платформах купівлі-продажу нерухомості і розповідає, за яку суму можна зараз купити квартиру у Києві.

Ситуація на ринку нерухомості настільки нестабільна, що неможливо спрогнозувати її на найближчий час. Однак рієлтори запевняють, що зараз на квартири встановлені мінімальні ціни. Зараз абсолютно реально знайти багато бюджетних пропозицій.

Квартири, які не коштують всіх грошей світу

1-кімнатну квартиру площею 14 кв. м можна придбати на останньому поверсі п'ятиповерхового будинку біля станції метро "Нивки" – за 13,5 тисячі доларів. В ній будуть присутні всі необхідні меблі та зроблений косметичний ремонт.

За 20 тисяч доларів можна знайти непоганий варіант квартири поруч зі станцією метро "Чернігівська", площа такої нерухомості – 21 кв. м, також в ній знаходяться меблі та техніка для комфортного життя.

Під ремонт зараз продають власники своє житло в панельному домі біля станції метро "Деміївська", площею в 31 кв. м – за 21 тисячу доларів.

Смарт- квартира з ремонтом в новобудові коштуватиме 24 тисячі доларів. Територіально вона перебуватиме в районі станції метро "Житомирьска". При цьому за площею буде майже вдвічі меншою за попередній варіант, а саме 16 кв. м.

За панорамний вигляд на Дніпро з вікна бажаної квартири з ремонтом на 18-му поверсі, можна заплатити 25,5 тисячі доларів. За площею така нерухомість становитиме 24 кв. м.

Однокімнатна квартира площею 29 кв.м, яка знаходиться біля станції метро "Нивки" на останньому поверсі п'ятиповерхового будинку продається за 28 тисяч доларів. В ній містиметься техніка, всі необхідні меблі та зроблений ремонт.

Квартира-студія, яка розташована на 3-му поверсі шестиповерхового будинку біля станції метро "Лісова", площею 22,5 кв. м, коштуватиме 27 тисяч доларів.

Остання квартира в рейтингу найдешевших – двокімнатна, площею 45 кв.м, яка продається під ремонт у панельному домі біля станціі метро "Шулявська". На неї власник встановив ціну 30 тисяч доларів.

У Києві реально знайти дешеве житло, але скільки ще часу протримаються такі ціни на ринку нерухомості, адже поступово все вертається до стабільного довоєнного рівня.

Раніше ми розповідали, що буде з попитом на житло після війни. Також ми писали, яка нерухоміть здорожчає вже з жовтня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.