Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

З жовтня у Києві здорожчає нерухомість: що змушує піднімати ціни

"Київміськбуд" анонсував здорожчання своїх квадратних метрів

Фото: УНІАН, "Київміськбуд"; Колаж: Pro Гроші

У Києві з жовтня зростуть ціни на нерухомість

Фото: УНІАН, "Київміськбуд"; Колаж: Pro Гроші

Компанія "Київміськбуд" з 1 жовтня збільшить базову вартість нерухомості. Відповідне рішення, стверджує забудовник, обумовлено здорожченням будівельних матеріалів.

Про зміни повідомила директор департаменту продажів і маркетингу "Київміськбуду" Тетяна Марков.

Вона наголосила, що компанія змінює базову вартість квадратного метра на всю нерухомість.

"Вартість будівельних матеріалів змушує піднімати ціни. Раніше ми анонсували здорожчання з вересня, але потім відклали, оскільки розуміємо, що зараз людям важко і з роботою, і з зарплатами, але щоб продовжити будівництво, потрібно закуповувати матеріали, а вони здорожчали майже на 50%. Ціни зміняться з 1 жовтня", – заявила Маркова.

Директор департаменту також додала, що "Київміськбуд" відновив роботу у червні. З того часу запустили будівництво на дев’яти житлових комплексах, ще на кількох "робота почнеться найближчим часом".

Зокрема, роботу відновлено на таких об’єктах: "Шевченківський", "Гвардійський", "Поділ град", Mirax, Freedom, Star Сity, "Урлівський-1" і "Урлівський-2".

Вартість оренди у Києві

На ринку нерухомості зараз є кілька основних проблем: собівартість будівництва росте, попит на купівлю нового житла досить невисокий, оскільки фінансова спроможність людей і бажання вкладати багато грошей в житло невеликі. При цьому попит на оренду житла зберігається, зокрема через значну кількість внутрішньо переміщених осіб.

У застосунку для оренди квартир в Києві Bird зібрали дані і проаналізували, який попит на оренду житла в столиці у вересні та скільки коштують квартири.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.