Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціна красивої квартири: скільки коштує ремонт житла у новобудові

Зазвичай вартість робіт розраховують з огляду на квадратні метри квартири та організацію діяльності

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Ремонт у новобудові може бути дорожчим, ніж на вторинному ринку

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Після купівлі нерухомості в новобудові одразу постає питання – скільки грошей потрібно витратити на повноцінний ремонт та оздоблення квартири. Це залежить від багатьох факторів, зокрема, площі приміщення, рівня обробки, розташування та виду робіт. Компанії-виконавці зазвичай беруть кошти за квадратні метри, додаючи до загальної суми вартість матеріалів.

Сайт Pro Гроші розповідає, скільки коштує ремонт на первинному ринку нерухомості України.

Що впливає на ціну ремонту в новобудові

Ціноутворення динамічне та змінюється з огляду на ринкові умови та загальну економічну ситуацію в державі. Під час повномасштабної війни в Україні збільшилася вартість всього, починаючи від послуг підрядників і завершуючи оздоблювальними матеріалами. Тож компанії переглянути свої прайси та змінили ціни відповідно до навколишньої ситуації.

На кінцеву вартість ремонтних робіт у новобудові мають вплив такі чинники:

  • площа квартири – ціну розраховують за квадратні метри;
  • матеріали – у суму можуть включати вартість меблів і декору, якщо ви замовили ремонт "під ключ" або дизайнерський проєкт;
  • розташування – в різних областях України і навіть в межах одного регіону ціна може сильно варіюватися;
  • репутація та якість будівельної компанії;
  • вид робіт – чорнова обробка і косметичний ремонт обійдеться набагато дешевше, ніж капітальний і люксовий.

Щоб не переплатити за послуги, варто звертатися до кількох підрядників і дізнаватися їхні прайси на ремонт. Тільки після отримання остаточних цифр варто приймати рішення.

Скільки коштує ремонт 1 кв.м у новобудові

Якщо говорити грубо і без урахування вище вказаних факторів, то вартість ремонту в новобудові може становити від 120 до 1 500 доларів за квадратний метр. Мінімальна ціна – за косметичні послуги, тобто фарбування стін, встановлення плитки, вікон і дверей тощо. Причому це лише оздоблювальні роботи без матеріалів, з ними сума виросте до мінімум 250 доларів.

Якщо плануєте замовити капітальний ремонт, будьте готові заплатити від 400 доларів за квадратний метр (робота плюс матеріали). Далі ціна зростає залежно від потреб і бажань клієнта. Для дизайнерського ремонту або "під ключ" потрібно відкласти щонайменше 600-700 доларів. Саме стільки коштують послуги за 1 кв.м. у новобудові.

Отже, якщо ви купили однокімнатну квартиру (традиційна площа – до 40 кв.м), то вартість косметичного ремонту може становити 4 800 доларів і більше. Капітальний обійдеться у 8 000 доларів мінімум. Загалом експерти стверджують, що на дійсно хороший ремонт необхідно витратити близько 30% від вартості самої квартири.

Коли варто робити косметичний ремонт

Раніше ми розповідали, що потреба косметичного ремонту на вторинному ринку нерухомості виникає кожні 5-10 років, залежно від якості попереднього втручання. Зазвичай мешканці починають думати про необхідність освіжити квартиру, коли хочуть здати її в оренду чи виставити на продаж. Якщо у вас з’явилася одна зі вказаних нижче причин, варто замислитися над замовленням послуг:

  • приміщення має неакуратний, застарілий вигляд, вимагає нового шару фарби, покриття підлоги, освітлення тощо;
  • ви хочете змінити інтер’єр, підібрати іншу кольорову гаму і меблювання;
  • через підтоплення, пожежу чи іншу аварію пошкодилася "коробка";
  • є потреба продати чи здати нерухомість в оренду, а ремонт здатен підвищити ринкову вартість житла;
  • хочете просто освіжити зовнішній вигляд квартири і зробити проживання більш комфортним.

Цей варіант робіт підходить людям, які втомилися від оздоблення кімнат і хочуть чогось нового, але не мають достатньо коштів на капітальний чи дизайнерський ремонт.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що квартири у центрі Києва доступні лише багатіям і розповідав, скільки коштує 1 квадратний метр. Також ми повідомляли, скільки коштує винаймати квартиру площею 15 квадратів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.