Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Це ваш шанс: чи існує найкращий місяць для покупки квартири в Україні

Експертка розповіла, що на вдалу покупку житла насправді впливають лише два фактори

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

На ринку нерухомості бувають знижки

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Покупка нерухомості — досить нелегке питання, а тому українці прискіпливо до нього ставляться. Всі вичікують хорошу пропозицію на ринку, хорошу ціну та навіть вдалий місяць, адже вірять, що він також впливає. Та чи так це насправді?

На це питання відповіла у коментарі сайту Pro Гроші експертка з ринку нерухомості Вікторія Берещак.

Якщо ми виведемо за дужки ситуацію, яку маємо станом на зараз, а саме повномасштабне вторгнення, яке змінило попит, пропозицію, позиції гравців тощо, і повернемось в умовний спокій, то немає ідеального місяця, коли треба купувати житло.

Насправді на вдалу покупку житла впливають лише два фактори. А саме:

  • ви розумієте, навіщо вам це житло (для свого проживання, для орендного бізнесу, для перепродажу, аби заробити тощо);

  • ваша фінансова спроможність (ви розумієте, яким чином ви будете закривати цю потребу – іпотечний інструмент, 100% оплата тощо).

Дійсно, є певні сезонні моменти зі знижками, коли девелопери для того, аби пожвавити попит, виводять певні маркетингові інструменти. Наприклад, перед Новим Роком, перша половина січня і, напевно, все. Також є якісь дисконти під великі свята. Приміром, до Дня Незалежності тощо. Але варто розуміти, що на будь-які знижки є причина, – говорить експертка.

Які є причини знижок на ринку нерухомості

В кращому випадку причина – пожвавити попит. Коли треба трошки розбурхати ринок, то забудовники йдуть на поступки й пропонують дисконт.

В гіршому випадку – у девелопера можуть бути проблеми з фінансовою моделлю і йому немає за що будувати далі. Тому він хоче терміново залучити гроші, а для цього починає пропонувати дисконт, знижки тощо.

Інша погана ситуація, коли у девелопера якісь проблеми з земельною ділянкою, дозвільними документами тощо. Тому він хоче продати все швидше, поки це можливо. Через це важливо завжди знати, що стоїть за всіма знижками.

Всі інші історії про те, що краще купувати нерухомість під Новий Рік або перед початком бізнес-сезону в серпні – маркетинговий хід. Варто купувати житло тоді, коли ви знаєте, навіщо воно вам та як ви будете розраховуватися.

Що відбувається з цінами на оренду квартири наприкінці літа

Експертка з нерухомості Вікторія Берещак розповіла, що зараз найкращій орендний сезон. У зв'язку з цим у великих містах спостерігається збільшення вартості нерухомості. В середньому цінники зросли на 8-13%.

Найбільше дорожчають, як правило, однокімнатні квартири, але не відстають від них і трикімнатні, тому що тренд на розподіл вартості оренди між мешканцями зберігається.

Більше – тут.

Раніше ми розповідали, що буде з цінами на квартири до кінця літа. Також ми писали, чи здорожчає нерухомість восени та що буде з попитом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.