Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Борги можуть допомогти? Які секрети економії варто знати при купівлі нерухомості

Фахівці дали поради українцям, завдяки яким вони можуть заощадити до 40% на покупці власного житла

Фото: DIM.RIA. Pexels. Колаж: Pro Гроші

Поради, які допоможуть заощадити при покупці житла

Фото: DIM.RIA. Pexels. Колаж: Pro Гроші

Багато хто мріє про власну квартиру, а в Україні існує багато варіантів житла, завдяки чому ринок нерухомості може задовольнити потреби різних людей. Але навіть на цьому українці можуть заощадити.

Експерти Country.ua назвали кілька можливостей, які допоможуть зекономити кошти та отримати переваги при придбанні житла.

Як заощадити на покупці власного житла

Придбати квартиру у новобудові, яка тільки будується

Однією з найвигідніших альтернатив придбанню нерухомості є участь у проєктах новобудов. Це не тільки шлях до власної квартири, а й можливість зекономити від 30% до 40% на ранніх стадіях будівництва.

Цей підхід вимагає певного ризику, оскільки ви будете бачити лише фундамент та перші поверхи, але правильно обрана будівельна компанія забезпечить вам надійний і якісний результат. Аналіз досвіду компанії та відгуки попередніх інвесторів допоможуть мінімізувати ризики. Через два роки ви отримаєте готову квартиру, а заощаджені кошти можна витратити на якісний ремонт.


Звертайте увагу на акції

Первинний ринок також пропонує акційні пропозиції, які можуть робити покупку ще більш вигідною. Продаж нерозпроданих об'єктів, таких як квартири з незвичним плануванням або на перших і останніх поверхах, може бути доступним за привабливою ціною.


Будьте мобільні

Для тих, хто готовий діяти оперативно, можливість додаткових знижок може з'явитися від термінових продажів. Власники нерухомості, які хочуть продати її швидко, можуть виставити об'єкт на 15-20% дешевше ніж за середню вартість ринку. Це дає можливість придбати нерухомість з великою знижкою, проте вимагає мобільності та готовності діяти оперативно.


Обирайте нерухомість без ремонту або з боргами

Ще одним способом зекономити при придбанні нерухомості є вибір об'єкта без ремонту або з боргами за комунальні послуги. Хоча на перший погляд це може здатися ризикованою угодою, але прорахунок показує, що після ремонту та сплати боргів, вигода може виявитися значною.


Надайте перевагу віддаленим районам міста

Вибір місця розташування також може вплинути на вартість нерухомості. Розгляньте віддалені мікрорайони, які не мають крокової доступності до метро. Для власників автомобілів це може бути вигідною альтернативою, оскільки вартість житла у таких районах зазвичай нижча, а переваги придбання як на первинному, так і на вторинному ринку залишаються значними.

Чи зміниться вартість квартир до кінця літа

На ринку нерухомості в Україні з початку 2023 року спостерігається поступове зростання вартості квадратного метра. Це пов'язано зі здорожчанням собівартості будівництва через ціни на будівельні матеріали, які продовжують підвищуватися. Ця тенденція ймовірно буде тривати.

Експерт з нерухомості Вікторія Берещак повідомила сайту Pro Гроші, що зростання цін на квартири може продовжитися до кінця літа.

Собівартість робочої сили та будівельних матеріалів зросла на 37% від початку 2023 року, особливо в класі новобудов. Однак обсяг реального попиту на ринку нерухомості залишається меншим, ніж під час довоєнних продажів, що утримує забудовників від різкого підвищення цін.

Раніше ми розбиралися, як килим може вплинути на вартість нерухомості. Також ми писали поради, які допоможуть орендувати квартиру та не стати жертвою шахрая.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.