Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Секрети високої вартості житла: як килим може збільшити ціну нерухомості

Саме килимове покриття може стати фактором, який вплине на остаточне рішення клієнта

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Килим може стати вигідною інвестицією

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Підготовка нерухомості до продажу або оренди – завдання, де кожна деталь має значення. Важливо зробити приміщення привабливим та функціональним, щоб залишити позитивне враження на можливих покупців. Серед різних аспектів, які впливають на вартість нерухомості, не останню роль грає вибір та якість килимів. Цей недооцінений атрибут не лише додасть стилю та затишку, а й може визначити кінцеву ціну житла.

Експерти Country.ua назвали важливі аспекти впливу килимів на вартість нерухомості.

Як впливають килими на оцінку житла

Килими можуть, як здешевити нерухомість, так і підняти її вартість
Килими можуть, як здешевити нерухомість, так і підняти її вартість
Фото: Pexels

Зазвичай, коли людина прочитала в описі квартири про наявність килима, в неї виникають асоціації зі старими килимами на стінах. Проте на сьогодні такий атрибут зустрічається доволі рідко. Але, якщо ви є власником нерухомості та хочете обрати килимове покриття, тоді вам краще знати про ці ключові моменти, які підкреслюють значення килимів при оцінці житлової нерухомості та їх вплив на ціну:

Перше враження

Стильний килим в кімнаті – це як об'єкт мистецтва, який здатен змінити сприйняття простору. Він привертає погляди, створюючи гармонію та затишок. Покупці вперше входячи у приміщення будуть вражені не тільки стилем, а й атмосферою, яку створює якісний килим. Обираючи килимове покриття варто надавати перевагу тим, які виготовлені з якісного матеріалу.

В тому разі, якщо килим буде зношений або мати неприємний запах, то це може зіпсувати враження навіть про найкращу квартиру з дизайнерським ремонтом. Це може призвести до втрати клієнтів, або ж вони будуть наполягати на великій знижці.


Психологічний комфорт

М'який та теплий килим створює атмосферу безпеки та домашнього затишку. Експерти вважають, що коли клієнти ходять по приємному ворсу, в них може виникнути емоційна прив'язаність до приміщення. Це стане одним з вирішальніших впливів на їхній кінцевий вибір.


Візуальне розширення простору

Власники невеликої нерухомості завдяки килиму можуть створити візуальне розширення простору, а також зроби її світлішою. Для цього слід обирати покриття світлих тонів.


Вигідна інвестиція

Як вже зазначалося, варто обирати якісні килими. Вони не лише будуть приваблювати орендодавців, а й підвищать вартість житла до 5%. Це робить покриття ідеальною інвестицією.


Збереження тепла

Килими мають ізолюючу властивість, що сприяє збереженню тепла в приміщенні. Це особливо актуально буде в зимній період, коли в Україні можуть відбуватися відключення електроенергії та опалення.


Шумоізоляція

Клієнти можуть надати перевагу нерухомості саме з килимами, адже вони зменшують рівень шуму та звуку між кімнатами та навіть поверхами. Покриття створить атмосферу спокою та тиші в будинку.


Перевага перед конкурентами

Ринок нерухомості доволі різноманітній, а для того, щоб привернути увагу якомога більше клієнтів варто додати у своє приміщення певну особливості. З цим може впоратися саме килим. Адже він може стати предметом яскравого декору або ж додати затишку в кімнаті.

Як максимізувати вигоду від килима

Ретельно обираючи килим, можна примножити свій дохід
Ретельно обираючи килим, можна примножити свій дохід
Фото: Pexels

Експерти з нерухомості дали кілька порад, як допоможуть збільшити віддачу від вкладень у килимове покриття. Найголовніше, що потрібно зробити – об'єктивно оцінити стан нерухомості. Якщо житло економсегмента, то достатньо буде чистого та охайного килима, не варто купувати новий. В тому разі, якщо це елітна нерухомість, то тут варто підібрати нове покриття, яке ідеально підійде до інтер'єру.

Також слід зробити наступне:

  • дослідити потенційних клієнтів та їхні вподобання;
  • ретельно прибрати та відновити старий килим, щоб зробити його привабливим;
  • вибрати килимове покриття згідно з призначенням приміщення;
  • замінити застарі моделі;
  • обрати гіпоалергенні та екологічно чисті варіанти.

Узагальнюючи варто зазначити, що зовнішній вигляд та якість килима можуть неабияк вплину на вартість нерухомості. Тому варто уважно та відповідально підійти до цього питання.

Як українцям розбагатіти на придбанні нерухомості

Сайт Pro Гроші за допомогою експертки з нерухомості Вікторії Берещак розібрався, яка нерухомість допоможе українцям "на рівному місці" зірвати куш. Для початку людині варто зрозуміти, навіщо вона вкладається у квадратні метри зараз:

  • для збереження грошей від знецінення;
  • щоб заробити на зростанні вартості нерухомості.

Два головних формати квартир в цьому контексті – повноформатні однокімнатні квартири та "євро-однушки". Перший формат передбачає роздільні кімнати, включаючи кухню та відпочинкову зону.

У такому випадку "євро-однушки" є повною протилежністю попередньому формату. У такій квартирі будуть об'єднані кухня та вітальня, де можна як зустрічати гостей, спілкуватися з родиною, так й приймати їжу, та, як правило, окрема невелика спальна кімната, яка виконує функцію зони відпочинку.
Вікторія Берещак

Вікторія Берещак

Оглядачка ринку нерухомості

Такі квартири підходять як для одного мешканця, так і для молодої родини. Зокрема, квартира площею 45-55 квадратних метрів може швидко знайти свого власника, особливо в житлових комплексах "Комфорт плюс" чи поліфункціональних екокластерах. Там за останній рік ціни на квадратний метр зросли на 25%, що є добрим показником у сучасних умовах.

Раніше ми повідомляли, скільки коштують квартири у новобудовах Київської області. Також ми писали, який декор зараз на піку популярності.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.