Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Щоб не довелося тримати їжу на балконі. Як захистити холодильник від перепадів напруги

Експерт пояснив, на які характеристики звернути увагу та які додаткові заходи допомагають вберегти побутову техніку

Колаж: Pro Гроші

Електроприлади українців можуть згоріти від перепадів напруги

Колаж: Pro Гроші

Через постійні відключення світла багато електроприладів українців можуть вийти з ладу на фоні постійних стрибків напруги. Щоб уникнути таких ситуацій, необхідно відповідально підійти до вибору та захисту побутової техніки.

Як правильно обрати холодильник, пояснив профільний експерт Олександр Величко у коментарі "РБК-Україна".

Актуальні рекомендації

Експерт радить насамперед звернути увагу на наявність захисту від перепадів напруги (Volt Control тощо), а також рівень збереження температури при знеструмленні.

За його словами, мова йде про автономне збереження холоду – підтримання низької температури в морозилці при відключенні електрики або збої системи охолодження. Ця величина вказується в годинах (тобто час, після закінчення якого температура перевищить –9 градусів). Деякі моделі здатні зберігати холод протягом 30 годин.

"На цю характеристику варто звернути увагу, якщо можливі часті перебої з електроенергією", – зазначив Величко.

Він також додав, що ще один важливий момент – оснащення холодильника LED-технологією. Вона характеризується економним енергоспоживанням і мінімальним виділенням тепла. Світлодіоди дозволяють досягнути рівномірного освітлення всього простору холодильника.

Також треба звернути увагу на клас енергоспоживання. Експерт радить обирати холодильники класу А, максимум В, але не нижче.

Як захистити холодильник від сплесків напруги

Фахівець радить не економити на функціях захисту електричної частини техніки та використовувати стабілізатор напруги та реле напруги. Також не треба забувати вимикати вхідний автомат при виключенні для запобігання короткочасних сплесків напруги при включеннях.

"Для уникнення проблем з технікою під час перебоїв з енергопостачанням рекомендуємо використовувати реле напруги із захистом від підвищеної/зниженої напруги. З точки зору конструктиву вони можуть бути як у вигляді окремого приладу, який вставляється в розетку, так і підлягати монтажу на DIN-рейку в електричний щиток", – розповів Величко.

Він пояснив, що при сильних стрибках і суттєво зниженій напрузі, реле або стабілізатор необхідний, оскільки вбудована система Volt Control не має широкого діапазону.

У продажу є широкий вибір реле та стабілізаторів як українського, так і іноземного виробництва з цінами від 800 до 1 500 гривень.

Раніше ми писали про те, як не зіпсувати електроприлади під час перебоїв з електроенергією. В Міненерго пояснили, чи зміниться тариф на електроенергію через обстріли РФ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.