Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Знайти роботу під час війни реально? В яких регіонах найбільше вакансій

З'ясовували, що відбувається на ринку праці та чи можна знайти роботу в прифронтових областях

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Де найбільше та найменше вакансій по Україні

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Лідером за кількістю пропозицій роботи є Київська область – у березні 2023 року на сайті пошуку роботи було розміщено 22 787 вакансій із регіону.

Про це йдеться в матеріалі видання РБК-Україна.

Які ще регіони потрапили до рейтингу

  • Львівська область – 7 525 вакансій;
  • Дніпропетровська область – 7 158 вакансій;
  • Одеська область – 5 461 вакансій;
  • Івано-Франківська область 0 2 429 вакансії.

Однак кількість вакансій у прифронтових областях починає збільшуватися.

На порталі Work.ua наводять статистику збільшення пропозицій роботи у березні 2023 у Миколаївській 975 (+32% порівняно з лютим 2023) та Херсонської області – 119 вакансій (+21%).

Де найбільша конкуренція

Також цікаво, що серед претендентів на вакансію найбільша конкуренція спостерігається в Київській області. Також багато хто шукає роботу в Харківській, Вінницькій, Одеській та Волинській областях.

Найнижча конкуренція – у Закарпатській, Чернівецькій, Херсонській, Тернопільській та Кіровоградській областях.

Скільки в Україні безробітних

Раніше сайт Pro Гроші зазначав, що за даними Держслужби зайнятості, кількість офіційно зареєстрованих безробітних впала до рекордно низької — 137,3 тис. осіб.

Таким чином, це майже на 13 тис. осіб менше, ніж це було в березні цього року (150 тис. осіб) і більш як вдвічі менше, ніж було зареєстровано рік тому (286,9 тис. осіб).

Більшість офіційно зареєстрованих безробітних — жінки (72%). Майже половина безробітних — старші 45 років (48%). У віковій категорії 35–44 років роботу шукають 29% осіб. Кількість офіційно зареєстрованих безробітних віком до 35 років становить 23%.

Гроші за програмою "єРобота"

Безробітні можуть розраховувати не лише на виплати в розмірі мінімальної зарплати. Уряд дає змогу громадянам спробувати сили у підприємництві, аби підтримувати економіку країни та створювати нові робочі місця. Всі охочі можуть подати заявку на відкриття та розвиток бізнесу, підтримку ІТ-стартапів. Залежно від сфери в межах програми доступні безповоротні виплати до 8 млн грн.

Щоб взяти участь, варто спочатку скласти бізнес-план і презентувати його в Центрі зайнятості. Спеціальна комісія вивчатиме рентабельність справи та визначатиме ділову репутацію за підтримки банківських установ.

Якщо рішення комісії буде позитивним, кошти надійдуть на спеціальний рахунок. Фінанси можна використати лише на закупівлю необхідного обладнання, матеріалів і ресурсів, оренду приміщення та ін. Обов’язкова умова – відкриття як мінімум кількох робочих місць.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, які існують виплати для безробітних та як їх можна отримати. Також ми повідомляли, на яку роботу потрібні люди зі знанням ChatGPT і кому платять до 120 тисяч гривень щомісяця.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.