Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Платять до 120 тисяч гривень: на яку роботу потрібні люди зі знанням ChatGPT

Не встиг ChatGPT з’явитися в Україні, як роботодавці почали полювання на знавців цього інструменту

Фото: Pexels, НБУ. Колаж: Pro Гроші

На якій роботі шукають кандидатів зі знанням ChatGPT

Фото: Pexels, НБУ. Колаж: Pro Гроші

ChatGPT офіційно запрацював в Україні 28 лютого 2023 року, після чого громадяни масово почали випробовувати функціонал штучного інтелекту. Як тільки стало зрозуміло, що інструмент дозволяє значно пришвидшити деякі робочі процеси, керівники установ взялися шукати кандидатів на посади зі знанням ChatGPT.

Відповідні пропозиції розміщені на сайті Work.ua за пошуковим запитом.

Станом 17 березня на порталі опубліковано 17 вакансій. Небагато, але враховуючи специфіку застосування ChatGPT, далеко не на кожній роботі він може бути корисний. Загалом роботодавці найчастіше вказують умову про знання чат-боту в наступних категоріях: "Маркетинг, реклама, PR", "ІТ, комп’ютери, інтернет", "ЗМІ, видавництво, поліграфія", "Продажі, закупівля", "Управління персоналом, HR".

Заробітні плати на посадах сильно варіюються – від 9 до 120 тисяч гривень в місяць. Найменше (до 17 тисяч гривень) пропонують лідогенератору, або Lead Generation Manager, в обов’язки якого входить формування мотиваційних листів, ведення ділової переписки за допомогою ChatGPT.

Трохи більше можуть заробити рекрутери – фахівці з підбору персоналу. Їм платитимуть 15-45 тисяч гривень залежно від обсягу роботи, а також надають підписку на ChatGPT як професійний інструмент для здійснення посадових обов’язків.

Близько 30 тисяч гривень пропонують ком'юніті-менеджерам, контент-менеджерам і копірайтерам. Вони повинні займатися SEO-оптимізацією карточок товарів, генерувати ідеї, покращувати процеси та писати тексти з використанням чат-боту на основі штучного інтелекту.

SEO-спеціалістам обіцяють платити 35 тисяч гривень, хоча знання інструменту прописано як додаткове. Тобто робота із сервісами оптимізації контенту з ChatGPT – це швидше хороший плюс, ніж необхідність.

На посаді директора з маркетингу можна отримувати 40-80 тисяч гривень, якщо застосовувати новинки сучасних технологій, як от ChatGPT, Midjourney тощо. Найбільше оцінюють роботу Project-менеджерів, тобто керівників проєктів, які координують дії команди та відповідають за досягнення цілей. Платитимуть від 80 до 120 тисяч гривень, а знання ChatGPT буде перевагою.

10 найдивніших професій у світі

Можна сильно здивуватися, дізнавшись, що за деяку роботу платять гроші. Серед понад 40 тисяч професій у світі існують такі, що не вкладаються у голові через свою дивакуватість. Наприклад, у Санта-Барбарі можна побачити сокольничого, який влаштовує для відвідувачів готелів шоу з яструбом. В Цюріху є мисливці, які ловлять тваринок-втікачів в аеропорту.

На Віргінських островах працюють кокосові інженери з техніки безпеки, які стежать за падінням цих фруктів з дерев. У Гельсінкі зустрічаються водії таксі-караоке, а в штаті Мемфіс комусь платять за тренування качок. В Японії гіди-посли пропагують туристам свою країну, щоб заманити туди побільше відвідувачів.

Також серед незвичних професій – гід за каналізаційною системою в Парижі, професійний збирач LEGO в Каліфорнії, мавпник в Індії (відганяє приматів від туристів) та спеціальний поліцейський у Венеції, який повинен заспокоювати надто розкутих людей.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які вакансії за кордоном ліпше оминати. Також ми повідомляли, чому в Україні уникають кандидатів-переселенців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.