Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Здоров’я важливіше: які вакансії за кордоном ліпше оминати

Для українців існує чимало варіантів працевлаштування за кордоном, втім від деяких пропозицій варто відмовлятися одразу

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Яку роботу за кордоном варто уникати

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Після повномасштабного вторгнення багато наших співгромадян виїхали за кордон в пошуках безпеки та стабільності. Маючи потребу в коштах, вони подекуди погоджуються на досить сумнівну роботу, на яку бажано дивитися з обережністю.

Про це розповіла експертка з працевлаштування за кордоном Руслана Бровчук.

Місцеві жителі неохоче беруться за роботу з поганими умовами, навіть якщо платять достатньо. Тож українцям відкриті всі дороги, які вони успішно проходять, не замислюючись над подальшим впливом на своє здоров’я та ментальний стан. Експертка не радить шукати місця на сміттєпереробному заводі, бо робітників чекає не тільки важкий запах, але й шанс підчепити інфекцію.

"Наша компанія перевірила один із них – після побаченого ми категорично не рекомендуємо там працювати. Жоден спецодяг не дасть 100% захист, а захищатися є від чого. За таку важку роботу вам не заплатять гарні гроші, натомість ви ризикуєте набагато більше", – пояснила Руслана Бровчук.

Кілька разів подумати варто перед працевлаштуванням на підприємство з виготовлення лаків і фарб. Люди, непристосовані до отруйних випарів, поступово отримуватимуть інтоксикацію, що вражатиме внутрішні органи – легені та печінку. Плюс можливі побічні ефекти, як от сухість очей, кашель, головний біль та ін. За неміцної імунної системи не виключені летальні наслідки.

Нарешті, традиційно важко працювати на птахофабриці. Справа не в запаху чи постійний дизентерії, а в ризику підхопити низку захворювань.

Чому людям важко покинути роботу

В цьому питанні здебільшого спрацьовують психологічні чинники. Не завжди робітникам важко звільнитися через хорошу заробітну плату, адже матеріальні цінносте – не головне для сучасного покоління. Експертка з ринку праці Валентина Бардадим розповіла сайту Pro Гроші, що спонукає працівників залишатися на одному місці роками.

Серед головних факторів – відчуття власної значущості на посаді та приємні почуття до колективу. Перебування поміж однодумців мотивує щодня ходити на роботу, вирішувати складні завдання. Також зупиняти можуть можливості, що надає керівництво, наприклад, безплатні курси для підвищення кваліфікації та ін.

Якщо є змога працювати віддалено та з плаваючим графіком, важче відмовитися від зручних умов – не вставати зі сходом сонця, щоб встигнути добратися до офісу, а прокинутися та одразу в ліжку почати робочий день.

Один з найбільших страхів дорослих людей (молодь не настільки замислюється над потенційним майбутнім) – відсутність заробітку в інших місцях. Чимало українців вірять (і не безпідставно), що знайти роботу, особливо під час війни, дуже складно, тож міцно тримаються на старе місце. Плюс з психологічної точки зору зміна роботи – це завжди стрес для мозку.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як успішно пройти співбесіду в Zoom. Також ми повідомляли, які речі роблять успішні люди в перші три місяці роботи.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.