Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Завжди на вагу золота: скільки отримують будівельники та які перспективи у них в Україні

В цьому матеріалі пропонуємо дізнатися, яку заробітну плату пропонують роботодавці та де платять більше

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Будівельники в Україні мають великий попит

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

13 серпня в Україні святкують професійне свято, а саме – День будівельника. Ця подія не лише служить пам'яткою досягнень робітників будівельної сфери, але й надає можливість країні побачити вагомий внесок цієї професійної спільноти у розвиток і побудову майбутнього.

Сайт Pro Гроші пропонує дізнатися про будівельний ринок в Україні.

Скільки заробляють будівельники

Професія будівельника є однією з найбільш популярних та вимогливих. Редакція Pro Гроші провела аналіз відкритих вакансій на популярному сайті з пошуку роботи Work.ua та розкрила деякі цікаві аспекти заробітної плати будівельників.З'ясувалося, що розмір окладу залежить від спеціалізації працівника.

Зарплата фахівця залежить його вмінь
Зарплата фахівця залежить його вмінь
Фото: Уніан

Однією з найбільш вигідних професій є будівельник-універсал. Їхні винагороди за роботу можуть коливатися від 40 000 до 80 000 гривень. Особлива увага варта звернення на те, що деякі компанії готові забезпечити житлом іногородніх співробітників.

Фахівці з фасадного облицювання також отримують непогану заробітною платнею. Розмір окладу для цієї категорії фахівців коливається в межах від 35 000 до 70 000 гривень.

Ті, хто спеціалізується на покрівлі та оздобленні, також мають не малий оклад. Згідно з аналізом відкритих вакансій, їхня заробітна плата становить від 25 000 до 50 000 гривень.

Загальний аналіз заробітної плати в будівельній галузі України свідчить про те, що ця професія може бути дуже вигідною, особливо для тих, хто має високу кваліфікацію та досвід.

В яких областях найбільше зацікавлені в будівельниках

Професія будівельника є невід'ємною частиною будівельної галузі України, і, як і в будь-якій іншій сфері, заробітна плата в цьому фаху може суттєво відрізнятися в залежності від регіону.

Будівники
Будівники
Фото: Pexels

Так, наприклад, у Києві, заробітна плата будівельників перевищує середні показники. Середня зарплата фахівців становить 22 500 гривень, а ця цифра базується на даних з 4139 вакансій, розміщених на сайті Work.ua протягом останніх 3 місяців. Аналогічний рівень оплати праці спостерігається також у Львові.

У регіонах, таких як Одеса та Дніпро, заробітна плата будівельників показує стабільні, але менш високі цифри. В Одесі середній оклад складає приблизно 19 000 гривень. Тоді як в Дніпрі рівень винагороди за роботу дещо нижчий і становить 18 500 гривень.

Найменшу заробітну платню для будівельників пропонують роботодавці в Харкові. У цьому великому місті середній рівень оплати становить 17 500 гривень.

Яке майбутнє буде в будівельників

Будівництво нових будинків
Будівництво нових будинків
Фото: Pexels

Майбутнє в професії будівельника є дуже перспективним. Адже ця галузь є важливою складовою суспільного розвитку та інфраструктурного зростання країни. Попри можливі зміни в технологіях та підходах, попит на будівельні послуги залишається стабільним і навіть зростає.

Однією з ключових обставин, яка підтримує перспективи цієї професії, є потреба відновлення та розширення інфраструктури після кризових ситуацій. Особливо це стосується післявоєнного періоду, коли пів країни потрібно буде відбудовувати після масованих обстрілів. Тому саме на спеціалістів у сфері будівництва буде великий попит.

Проте потрібно пам'ятати, що ця галузь активно розвивається в ній використовують інноваційні технології. Тому фахівцям потрібно бути адаптуватися до нових вимог і вивчати нові підходи.

У яких сферах найчастіше працюють українці в Європі

Багато українців змушені виїжджати з країни через війну, що вимагає від них адаптації та забезпечення фінансової стабільності. Зароджується питання про робочі можливості та доцільність вибору сфери діяльності за кордоном.

У пошуку роботи біженцям доводиться зіштовхуватися з певними реаліями. Для роботи за фахом часто необхідно підтверджувати українські дипломи та пройти додаткову підготовку. Саме тому більшість обирає сфери, де акредитація та дипломатичні документи не потрібні.

В цьому матеріалі ми розповідаємо, куди йдуть працювати українці в Європі, та скільки вони заробляють.

Раніше ми повідомляли, що в Україні стрімко зростають зарплати. Також ми писали, які місяці ідеальні для пошуку роботи.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.