Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Реальні можливості за кордоном: у яких сферах найчастіше працюють українці в Європі

Українським емігрантам важко працевлаштуватися у Європі за фахом, адже потрібно додатково пройти навчання та підтвердити свій диплом

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У Європі українці намагаються швидко знайти собі роботу

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Багато українців були змушені виїхати за кордон через війну в країні. В інших державах для таких громадян передбачена фінансова допомога, але інколи ці гроші не можуть покрити усі місячні витрати. З цієї причини більшість українців прагнуть якнайшвидше працевлаштуватися. Проте, щоб знайти роботу за фахом, часто потрібно підтверджувати українські дипломи та проходити додаткове навчання. Тому біженці обирають сфери праці, де не потрібні акредитації та диплом.

Пропонуємо дізнатися, у яких галузях українці шукають роботу та яку заробітну платню пропонують.

Які сфери роботи краще обирати українцям

Українці можуть легально працювати у Європі після оформлення тимчасового захисту. Найчастіше біженці йдуть працювати на підприємства, де потрібно виконувати монотонні завдання. Наприклад, у Німеччині на вакансії пакувальника на складі шоколаду Milka пропонують зарплатню 2 100 — 2 700 євро.

Також значна кількість українців працює у клінінгових компаніях, де заробітна плата залежить від кількості відпрацьованих годин. В Італії на таких вакансіях можна заробити від 1 100 до 1 600 євро.

Багато жінок обирають роботу в закладах харчування, таких як кафе та ресторани. Такі роботи, хоч і не є вищеоплачуваними, але забезпечують українським біженцям можливість заробити гроші на покриття поточних витрат. У цій сфері в країнах Європи пропонують середню зарплатню у розмірі 1 650 євро.

У яких галузях варто ще шукати роботу в Європі

Вищеперелічені сфери мають великий попит не лише серед українців. Тому вакансій дуже мало. Тому біженцям краще пошукати роботу ще у таких галузях:

  • будівництво та ремонт (зарплата в середньому 2 800 євро);
  • водії громадського транспорту (середня зарплата 2 000 євро);
  • краса та здоров'я (в середньому платять 1 800 євро).

У цих сферах керівники надаватимуть перевагу саме українцям. Це пов'язано з тим, що вони надають відповідні послуги на значно вищому рівні, ніж громадяни інших країн.

Раніше ми повідомляли, яких спеціалістів шукають в Німеччині. Також ми писали про професії, де українцям будуть добре платити.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.