Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Незвичний ритм часу: які місяці ідеальні для пошуку роботи

Насправді, якщо вже зараз потрібна робота, то не варто приховувати своє резюме

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Ринок праці починає оживати

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Пошук роботи в Україні ще не став виключно сезонним явищем. Адже той, хто хоче знайти роботу, завжди її знайде. Дехто влітку може влаштувати собі перепочинок, адже вважає, що вакансій в цей період небагато, а інші, навпаки, активно працюють над своїм кар’єрним розвитком або пошуком нових можливостей. Але все ж таки є деякі спостереження щодо сезонності ринку праці.

Про це розповідає експертка ринку праці Валентина Бардадим.

У березні та квітні ринок праці починає розгойдуватися і наступає справжній ажіотаж. Вакансій стає більше, і це справді один із найкращих періодів, щоб почати активно шукати роботу.

Влітку починається довге затишшя після травневих свят. Багато працівників ідуть у відпустку. Тому літо асоціюється із розслабленим режимом праці.

"Очевидно, що найкраще змінювати або шукати роботу в середині літа, адже роботодавці достатньо активні й вакансій з'являється багато. У цей час менше шукачів, а отже, з'являється більше шансів отримати бажану посаду через низьку конкуренцію", – запевняє експертка.

На вересень-листопад припадає пожвавлення ринку – старт бізнес-сезону. Крім того, керівники й співробітники повернулися з відпусток, а також з'являються нові робочі місця. Шукачі теж відпочили за літо і з новими силами починають шукати роботу.

Новорічні свята, так само як травневі та великодні – не зовсім вдалий час для пошуків.

Правила сезонності працюють не для всіх сфер діяльності та професій. Насправді, якщо у вас є потреба в пошуку, то не потрібно приховувати своє резюме і в певний період йти в підпілля та затишшя.

Не бійтеся відмовлятися від підозрілої роботи

Раніше ми вже розповідали про те, що навіть якщо ви вже довго шукаєте роботу, то краще все одно відмовитися від певних вакансій. Це варто робити для того, аби не натрапити при працевлаштуванні на шахраїв або підозрілі фірми. Звертайте увагу на такі речі:

  • плинність кадрів — працівники постійно змінюються, але немає пояснення "чому";
  • відсутні чіткі обов’язки;
  • неповага при розмові;
  • приховування й ухиляння — роботодавець не надає відповіді на питання щодо працевлаштування.

Також якщо вам кажуть, що ви маєте заплатити, наприклад, за навчання в компанії, аби розвинути свої скіли, то краще одразу піти зі співбесіди.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше лайфхаків про те, як українцям обрати роботу мрії без сумнівів, ви можете прочитати в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші розбирався у тому, хто отримує найбільше під час війни. Також ми писали, яку зарплату пропонують українцям у різних країнах ЄС.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.