Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зарплати в Україні не стоять на місці: у представників яких професій виросли доходи

Стабільно високі зарплати отримують водії-міжнародники, рієлтори, автомеханіки, головні інженери, але в них середні показники доходів не змінилися

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні змінилися середні заробітні плати

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні знову змінилися показники зарплат по областям і професіям. Станом на вересень статистика говорить, що середня заробітна плата по Україні складає 17 500 грн, хоча ще кілька місяців тому була на 1 000 грн менше. Приріст торкнувся окремих регіонів: у Київській області – плюс 275 грн, у Львівській – плюс 500 грн.

Про це свідчать дані кадрового порталу Work.ua.

Звісно, зміни в доходах торкнулися не всіх професій. Стабільно серед найбільш оплачуваних робіт, де ще не оновилися показники, – водії-міжнародники (42 500 грн), рієлтори (35 000 грн), автомеханіки, головні інженери та дизелісти (30 000 грн).

Тоді як найменше по Україні отримують консьєржі, санітари, прибиральники, посудомийники, працівники лінії роздачі – від 6 750 грн до 11 000 грн за зростанням. Через це на вказані вакансії майже немає претендентів, тоді як на посадах з високими зарплатами попит перевищує пропозицію.

Конкуренція висока, і для отримання позитивної відповіді потрібно володіти навичками та знаннями, затребуваними на ринку. Відповідно до статистики, за останній місяць зменшилася кількість шукачів роботи серед молоді та працівників без досвіду. Також незначний приріст спостерігається в Херсонській та Миколаївській областях.

Що стосується найбільшого зростання заробітних плат, то це зафіксовано у таких категоріях:

  • топменеджмент, керівництво вищої ланки – з 32 500 грн до 35 000 грн;
  • нерухомість – з 33 000 грн до 34 000 грн;
  • транспорт, автобізнес – з 22 500 грн до 23 500 грн;
  • ЗМІ, видавництво, поліграфія – з 16 500 грн до 17 000 грн;
  • юриспруденція – з 16 000 грн до 17 000 грн.

Якщо брати до уваги не ІТ чи керівні посади, то приріст зарплат торкнувся таких професій:

  • медіабаєр – з 53 000 грн до 55 000 грн;
  • ендодонтист – з 36 250 грн до 41 250 грн;
  • рихтувальник – з 32 500 грн до 35 000 грн;
  • координатор зі збуту – з 32 500 грн до 34 000 грн.

Новий підхід до виплат чиновникам

Раніше ми розповідали, що в Україні планують наступного року змінити систему оплати праці. Нововведення стосується державних службовців і вже пройшло перше читання у Верховній Раді. Як уточнив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, реформа повинна відновити справедливість і запобігти зловживанням.

Нова система передбачає зменшення уникнення порушень при нарахуванні премій та надбавок чиновникам та іншим представникам державного сектору праці. Прем'єр-міністр наголосив на важливості якнайшвидше запровадити зміни, щоб вони набули чинності вже у 2024 році.

Експериментальний механізм торкнеться співробітників майже 40 відомств, наприклад, Міністерства енергетики, Мінветеранів, Мінагрополітики, Міністерства освіти, районних державних (військових) адміністрацій, міжрегіональних управлінь Нацдержслужби.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, скільки отримували посадовці Мінкульту з початку війни. Також ми повідомляли, що Німеччина приваблює українців зарплатами та розповідали, скільки платять на різних посадах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.