Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зарплати українців можуть зрости у 2023 році – у яких сферах планують зміни

Керівники обіцяють у 2023 році облаштувати робочі місця електроенергією, Інтернетом і зв’язком

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Роботодавці готові підвищити працівникам зарплату

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українські роботодавці, розуміючи потребу населення у достатній заробітній платі, планують у 2023 році підвищити оплату праці у середньому від 8% до 30% залежно від сфери діяльності та конкуренції.

Про це свідчить дослідження сайту work.ua.

Ресурс опитав HR-спеціалістів з 37 компаній малого, середнього і великого бізнесу, завдяки чому зміг визначити ключові тенденції розвитку ринку праці в Україні у 2023 році. Що стосується планів відносно підвищення зарплати, то більшість роботодавців дійсно мають намір розглянути оклади у своїй компанії, аби задовольнити потреби у фінансах працівників.

Хтось робитиме це протягом усього року, а дехто, маючи фінансову можливість, підвищить виплати ще в першій половині 2023. Це стосується таких сфер діяльності як торгівля, IT та логістика. Великі компанії, попри кількість змінних (мова про ситуацію в Україні, хід війни, інфляцію та конкуренцію на ринку спеціалістів) все ж планують здійснити перегляд сум до листопада. Малий та середній бізнес буде зважати на рівень інфляції та загальну економічну ситуацію.

"Про зарплати варто говорити з обережністю. На це впливатиме дуже багато факторів. Особливо — військова та економічна ситуація в країні. Попри невідомість, більшість опитаних роботодавців планують перегляд зарплат. За результатами, зростання може скласти від 8% до 30% залежно від ситуації в країні та конкуренції за спеціалістів", – зазначили в Work.ua.

Зауважимо, що середня зарплата в Україні становить 15 000 грн. Як свідчать дані ресурсу, до 20 000 грн платять у Львівській, Одеській, Київській, Дніпропетровській та Харківській областях.

Роботодавці будуть забезпечувати світлом і зв'язком

Зима цьогоріч видається нелегкою для українців, що також впливає на робочий процес. Через періодичні відключення світла, зникнення зв'язку та Інтернету чимало компаній не можуть здійснювати ефективну діяльність. Проте керівники опитаних організацій запевнили, що будуть закривати базові потреби для надання комфортних умов праці. Йдеться про тепло, інтернет-покриття та електропостачання.

Водночас деякі роботодавці не вбачають необхідним змінювати підхід до виплати заробітної плати, оскільки вважають, що наразі не на часі підтримувати кар'єрні та фінансові амбіції співробітників. Сьогодні громадяни готові працювати навіть за меншу зарплату і виходити на неповний робочий день, аби лише мати стабільне місце роботи.

Раніше сайт Pro Гроші писав, для працівників якої сфери діють фінансові гарантії. Також ми повідомляли, кого шукають та яку зарплату пропонують на ринку праці в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.