Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зарплата у 120 тисяч гривень: де в Україні виплачують такі кошти

Розповідаємо, яку роботу пропонують українцям та за що готові платити понад 100 тисяч гривень

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

За яку роботу українцям готові платити 120 тисяч гривень

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні можна влаштуватися на роботу, за яку щомісяця платять 120 тисяч гривень. Такі гроші обіцяють тому, хто зможе працювати водієм-санітаром в одному з бойових підрозділів Збройних сил України.

Відповідна вакансія з'явилася на одному з сайтів з пошуку роботи.

Кого саме шукають

В оголошенні йдеться, що 243-му окремому батальйону територіальної оборони ЗСУ потрібен водій правами категорії В і С. Найбільше шансів отримати роботу буде у людини з бойовим досвідом.

Які умови роботи

Водію-санітару нададуть спеціально обладнану машину, адаптовану до умов війни. Людина зможе укласти договір на конкретний термін роботи, або підписати контракт до закінчення воєнного стану.

Також зазначається, що перш ніж розпочати виконання обов'язків, для нового водія-санітара організують спеціальне навчання. Причому є можливість навчатись на спеціальних курсах за кордоном.

"Грошове забезпечення від 20 тисяч гривень до 120 тисяч на місяць з розрахунку виконання завдань та виконання бойових розпоряджень", — йдеться в оголошенні.

Зарплати українців зростуть

Як очікується, у 2024 році середня зарплата штатних працівників зросте на 20,6%. Тобто, рівень виплат становитиме 21,8 тисяч гривень, а не 18,1 тисячу, як у 2023 році.

Водночас як прогнозує уряд, середня чисельність штатних працівників цього року становитиме 6,1 мільйона осіб.

Де в Україні найбільші зарплати

Середня зарплата у Києві станом на зараз – 20 тисяч гривень. У Льові цей показник дорівнює 18 тисячам гривень.

По 17 тисяч гривень платять у середньому в наступних областях:

  • Дніпро.
  • Ужгород.
  • Одеса.

Чому українці в Польщі зароблятимуть більше

Наступного року у країні відбудеться двоетапне підвищення мінімальної зарплати — спочатку з 1 січня, а потім з 1 липня. Ставки українців — такі ж, як у поляків, тож наші співвітчизники можуть розраховувати на збільшення виплат.

За попередніми оцінками, зміни в заробітній платі торкнуться орієнтовно 3,6 мільйона працівників. Так, мінімалка у Польщі для тих, хто працює за умовами трудового договору, становитиме:

  • з 1 січня — 4 242 злотих (36 353 грн брутто);
  • з 1 липня — 4 300 злотих (36 850 грн брутто).

Натомість мінімальна ставка погодинної оплати праці дорівнюватиме спочатку 27,7 злотих (237 грн брутто), а потім – 28,1 злотих (240 грн брутто).

Раніше ми розповідали, чи виплачують зарплати депутатам-прогульникам. Також ми писали, що українським чоловікам і жінкам хочуть по-новому платити зарплату.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.