Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Запамʼятайте ці правила – 6 лайфхаків для телефонної розмови з роботодавцем

Не соромтеся ставити якомога більше запитань, адже це покаже роботодавцю, що ви зацікавленні в посаді

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Спілкуйтеся з роботодавцем наодинці

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Пошук роботи це завжди бентежно. Тому можуть виникнути незручні моменти ще на етапі розмови з роботодавцем. Однак є кілька правил, які вам допоможуть їх уникнути й отримати омріяну посаду.

Про це пише work.ua.

Ведіть записи

Щоб питання роботодавця не застали вас зненацька, до телефонної розмови варто підготуватися. Ведіть записи про всі вакансії, на які відгукуєтеся. Тоді вам буде простіше зорієнтуватися, якщо вам зателефонують щодо однієї з них. Адже ви можете просто відкрити потрібну сторінку блокнота й зрозуміти, про яку пропозицію йде мова.

Резюме має бути під рукою

Більшість людей хвилюються, коли телефонують майбутньому роботодавцю. Тому, аби уникнути незручних пауз, краще, щоб ваше резюме завжди було поруч, і ви змогли б з легкістю продовжувати розмову.

Спілкуйтеся наодинці

Завжди краще зробити так, щоб під час розмови нічого не відвертало вашої уваги. Вимкніть телевізор, попросіть присутніх не шуміти, а краще вийдіть до іншої кімнати, де вам ніщо і ніхто не завадить.

Переконайтеся, що людині зручно говорити

Якщо ви самі телефонуєте до компанії, то перш ніж починати розмову, впевніться у тому, що людина не зайнята. Адже, якщо людині незручно говорити, а ви одразу вивалите на неї всю інформацію про себе і вакансію, яка вас зацікавила, то є великий шанс, що вас вважатимуть невихованою людиною і вже не перетелефонують.

Запам’ятайте ім’я співрозмовника

Це для того, аби уникнути незручних моментів. Адже коли в кінці розмови HR-менеджер говорить вам: "Приходьте завтра на співбесіду, на рецепції запитаєте мене", то може вийти негарно.

Краще ще на початку розмови записати ім’я людини. Це також буде зручно в ході розмови телефоном, адже ви будете називати співрозмовника на ім'я, а це добре вплине на перше враження про вас.

Ставте питання

Якщо ви не зрозуміли якісь пункти у вакансії, то ці моменти завжди можна уточнити у телефонній розмові. Не соромтеся запитувати, адже це покаже роботодавцю, що ви зацікавленні в цій посаді.

Топ-5 популярних професій у 2023 році

Раніше ми вже писали, що цього року є певні професії, які стали популярними на ринку праці.

Професійні військові – через напад РФ тепер усім стало зрозуміло, що без армії завжди загрожуватиме країні небезпека нападу від сусідів.

Медики – лікарі (особливо кардіологи, реаніматологи, хірурги), медсестри, з добрими знаннями та досвідом будуть потрібні країні. Їхня зарплата значно підвищиться.

Психологи – багатьом людям, які пережили жахи війни, ще тривалий час знадобиться допомога психологів та психотерапевтів.

Будівельники – найбільш потрібними будуть усі будівельні спеціальності для відновлення України після війни, а це точно не на один рік. Інженери, проєктувальники, архітектори, дизайнери, а також представники робочих спеціальностей (маляри, тинькарі, лицювальники) завжди знайдуть собі роботу в Україні майбутнього.

Логісти – вони матимуть чималий попит, адже треба буде постачати продукцію, необхідні матеріали для будівництва, ремонту, відновлення інфраструктури, продовольчого забезпечення країни. А для цього потрібна хороша логістична система.

Раніше ми розповідали, які українські фахівці будуть найбільш затребувані в Польщі у 2023 році. Також ми писали, за що можна отримати покарання на роботі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.