Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

За вас змагатимуться роботодавці: які навички must have у 2023 році

Сучасний світ вимагає опановування нових, більш затребуваних навичок й знань

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Навички, необхідні на ринку праці в 2023 році

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Конкуренція на ринку праці по всьому світу зростає. Сьогодні, щоб обійти на співбесіді всіх претендентів, не вистачить харизми та знань у конкретній сфері діяльності. Чим більшою кількістю навичок володіє людина, тим вища її цінність для роботодавців. Мова не про те, щоб навчитися всього одночасно: просто варто обирати напрямки, без яких конкурувати у 2023 році неможливо.

Про це пише платформа Happy Monday в соціальній мережі Instagram.

Які навички обов’язкові до опанування у 2023 році

Невдовзі світ та Україна зіткнуться з виникненням професій, про які раніше ніхто не замислювався. Інноваційні технології змушують шукати спеціалістів, які пропонують послуги, недоступні більшості людей. Щоб не опинитися за бортом нових трендів на ринку праці, потрібно подбати про самореалізацію та опанувати наступні навички:

  • дизайн-мислення;
  • графічний дизайн;
  • фінансова грамотність;
  • креативність;
  • сторітелінг, копірайтинг та креативне письмо;
  • тайм-менеджмент і планування;
  • психологічна стійкість;
  • підприємницьке мислення;
  • розв’язання проблем і прийняття рішень;
  • медіаграмотність;
  • англійська мова;
  • українська мова.

Що передбачають вказані навички

В першому пункті мова про нестандартні методи мислення, які дозволяють приймати нетрадиційні рішення, націлені на найбільш ефективне розв'язання проблем. Тобто дизайн-мислення передбачає унікальні підходи до продукування ідей, вміння працювати у команді, креативну генерацію різних сценаріїв для ситуацій.

Для вивчення графічного дизайну необов'язково купувати дорогі курси, глибоко вивчати всі програми, але базові навички проєктування візуальних компонентів допоможуть створювати унікальні продукти мало не в кожній сфері діяльності. Окрім того, вміння працювати з графікою стане в пригоді при здійсненні рекламних кампаній, щоб розповсюджувати брендовану друковану та електронну продукцію.

До всього, неможливо забезпечити собі комфортне життя без володіння основними стратегіями, практиками й підходами щодо ефективного керування бюджетом. І взагалі, знати, як керувати своїми або чужими грошима, означає примножувати багатство та покращувати якість життя. Існують цілі професії, пов’язані з фінансовою грамотністю, зокрема консультанти та коучі, яких наймають для якісної організації бюджету.

Зауважимо, якщо людина не вміє ефективно довести інформацію до споживачів, то жоден маркетинг не спрацює, адже створення та передача історії, тобто майстерність розповіді, дозволяє емоційно впливати на слухачів/читачів. Сторітелінг – невіддільна частина журналістики, маркетингу, торгівлі тощо.

Що стосується медіаграмотності, то в сучасному світі недостатньо лише сприймати інформацію, важливо вміти її шукати та аналізувати, щоб не сприйняти за чисту монету фальшиву, неправдиву розповідь. Критичне мислення допоможе культурно споживати матеріал з різних неперевірених джерел і захистити себе від небажаних наративів.

Раніше сайт Pro Гроші писав про топ-15 вакансій майбутнього. Також ми повідомляли, як можна зіпсувати стосунки та забрати у дитини фінансову незалежність.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.