Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як визначити свою ціну на ринку праці – топ критеріїв

Не варто забувати про особистий бренд, який формує сильні сторони, доповнені вашою експертністю та особливостями

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

Зверніть увагу на кілька пунктів

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

Якщо ви шукаєте роботу, то варто завжди знати свою ціну на ринку праці. Ба більше, намагайтеся постійно підвищувати власну цінність, аби роботодавці хотіли забрати вас у свою компанію.

Про це сайту Pro Гроші розповіла експертка з ринку праці Валентина Бардадим.

Можна виділити два основних способи підтримувати цікавість до себе з боку роботодавця:

  • постійне підвищення кваліфікації (upskilling);

  • розвиток особистого бренду/експертність.

Конкурентною є та людина, що завжди знається та розуміється на топових тенденціях професійної сфери. Безперервне навчання має багато переваг:

  • ви завжди в курсі останніх подій;

  • знаєте куди рухатися далі;

  • у вас є знання, якими можна поділитися;

  • маєте більшу ймовірність підвищення.

А ваш персональний бренд — емоція, яка виникає у людей при думці про вас.

Ваш особистий бренд формують ваші сильні сторони, доповнені вашою експертністю та особливостями, які ви поширюєте самі та за допомогою свого соціального капіталу, – говорить експертка.

Тому якщо ви маєте ці навички та вміння, а також завжди готові розвиватися, то роботодавці вважатимуть вас цінним співробітником та готові будуть конкурувати з іншими компаніями за вас.

Також зверніть увагу ще на кілька пунктів

Менторство й наставництво молодим кадрам або новачкам.

Прогресивні успішні кейси. Доречно буде чітко знати та вміти презентувати власні прогресивні кейси та портфоліо, яке може вплинути на рішення роботодавця взяти вас на роботу.

Високий рівень комунікативних та ораторських здібностей. Практикуйте і не нехтуйте можливістю виступу на нарадах чи мітингах.

Знання мов. За цей пункт деякі роботодавці навіть готові доплачувати.

Що відбуватиметься на ринку праці у 2023 році

Також ми вже розповідали про те, що, на думку фахівців, цього року багато людей змушені будуть погоджуватися на низькокваліфіковану роботу. Громадяни матимуть часто досить низьку оплату праці, а іноді навіть працюватимуть більшу кількість годин.

Якщо ж зважити ще й на те, що ціни зростають швидше ніж номінальні трудові доходи, то криза вартості життя ризикує призвести до бідності більшої кількості людей.

Крім того, Міжнародна організація праці попереджає, що якщо війна в Україні затягнеться, то всі негативні явища у світовій економіці можуть ще більше посилитися, і в усьому світі спостерігатиметься зниження рівня життя на більш тривалий період.

Раніше ми писали, які професії можуть стати непотрібними через стрімкий розвиток штучного інтелекту. Також ми говорили про лайфхаки, які допомагають швидко навчатися на новій роботі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.