Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Від продавця мрій до стрінгера: таємниці найдивніших професій у світі

Здебільшого найдивніші професії можна зустріти саме у великих містах, де вирує шалене життя

Фото: pexels

У списку є чимало дивних професій

Фото: pexels

Загалом у світі є понад 40 000 професій. В залежності від регіону змінюється і попит. Однак не варто забувати й про досить рідкі види діяльності, які не такі популярні, але досить незвичні.

Про це пише Чернівецький обласний центр зайнятості.

Продавець мрій

Одна з чиказьких компаній займається втіленням в життя будь-які мрії та побажання своїх клієнтів. Коштує таке задоволення недешево, але попит від цього не падає.

Рятівник пінгвінів

Птах, який впав на спину, самотужки перевернутись не зможе. Саме тому створили цілу професію, аби людина допомагала тваринам встати на лапи.

Збирач м’ячів

Такі вакансії можна зустріти у великих гольф-клубах. Основний обов’язок такого працівника – слідкувати, аби на майданчику для гольфу не було зайвих м’ячів.

Шукач мурашок

Ця людина відшукує в мурашнику найкращих особин, які згодом будуть продовжувати свій рід на штучних мурашиних фермах.

Запахознавець

Ця людина працює у компаніях, які займаються виробництвом дезодорантів та парфумів. Її обовʼязок – оцінювати запахи, а також створює парфумні композиції.

Стрінгер

Це журналіст-екстремал, який працює у зонах природних катастроф, під час воєнних дій, масових заворушеннях і т.д.

Пастижер

Люди повинна займатися виготовленням з натурального волосся, а також штучних волокон, перук, борід, бакенбардів, вій, брів. Зазвичай посада має назву гример-пастижер.

Заштовхувач пасажирів

Такі професії є здебільшого саме у великих містах. В години пік ця людина допомагає заштовхувати пасажирів до транспортного засобу, щоб, по-перше, допомогти всім скористатись саме цим транспортним засобом, а, по-друге, запобігти збоям у графіках руху.

Оператор визначення статі курчат

Коли курчатам виповнюється 1 доба, дуже важливо безпомилково визначити їх стать. Після цього підбирається харчування та умови подальшого утримання.

Натирач ключок для гольфу

В елітних гольф-клубах є спеціалісти, які натирають ключки клієнтів спеціальними розчинами, щоб забезпечити кращий контакт ключки з м’ячем.

Вирівнювач подушок

В деяких меблевих магазинах є вакансії вирівнювача подушок. Така людина повинна ходити по торговельному залу і стежити, щоб на подушках не було складок.

Співрозмовник

Така професія існує у великих містах, де просто шалений темп життя. Саме через це там у людей є проблема з живим спілкування, тому і зʼявилась така професія.

На найбільш людних вулицях є спеціальні будки, в них і сидять співрозмовники, які готові вислухати та поспілкуватись з усіма, у кого є потреба "вилити душу".

Раніше ми писали про інформацію, яка відлякує роботодавців від потенційного кандидата. Також ми пояснювали, яким українцям можуть дозволити працювати дистанційно.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.