Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні запровадили нову програму для пошуку роботи: як штучний інтелект допоможе влаштуватись

Розповідаємо, як буде прауювати нова програма та як штучний інтелект допоможе при пошуку роботи

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні стартує новий проєкт, який допоможе спростити пошук роботи

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Час від часу люди стикаються з проблемами пошуку роботи. То роботодавцю не підходить резюме, то шукачу не підходять умови роботи. Тому в Україні з 3 листопада 2022 року запустили роботу Національного кадрового резерву.

Про це повідомляє Державний центр зайнятості.

Штучний інтелект, як спосіб пошуку роботи

Щоб знайти місце, де людині та роботодавцю буде комфортно разом працювати, потрібно витратити на це дуже багато часу. Національний кадровий резерв розрахований на те, що за допомогою штучного інтелекту українці зможуть знайти роботу або відкрити власну справу.

Всі дані автоматично формуватимуться в інтерактивному резюме, яке можна переслати роботодавцю через Єдиний портал вакансій або роздрукувати та взяти з собою на співбесіду.

Штучний інтелект також допоможе швидко і точно визначити топ професій для кожної людини відповідно до її здібностей, а також рівень володіння м'якими навичками. Також цей проєкт дозволяє людям, які хочуть відкрити власну справу, навчатись цим навичкам.

Робота без досвіду

Якщо у людини немає досвіду роботи, але потрібен заробіток, то найчастіше пропонують такі вакансії:

  • оператор чату або call-центру;
  • перекладач;
  • продавець-консультант;
  • водій;
  • кур’єр;
  • прибиральник;
  • швачка;
  • офіціант;
  • бармен-касир;
  • менеджер з продажу.

На ці вакансії без проблем беруть людей без досвіду роботи, тому що це комунікаційні професії, всьому можна навчитись.

Робота без прописки

Оскільки відсутність "прописки" не робить паспорт громадянина України недійсним, роботодавцям не загрожує адміністративна відповідальність за прийняття на роботу працівника без реєстрації місця проживання.

При укладенні трудового договору в Україні від людини, яку приймають на роботу, забороняється вимагати відомості про їх партійну і національну приналежність, походження, а також про реєстрацію місця проживання, це передбачається законодавством.

Раніше ми розповідали, яку роботу пропонують українцям за кордоном та скільки платять. Також ми писали, як правильно подати свої слабкі сторони в резюме, щоб точно отримати роботу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.