Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Так вас точно візьмуть на роботу: як правильно подати свої слабкі сторони у резюме

Ви самостійно можете подати свої слабкі таким чином, щоб роботодавець зацікавився вами

Колаж: Pro Гроші

Є речі про які не варто брехати в резюме

Колаж: Pro Гроші

На новому місці роботи завжди важливо справити гарне враження про себе. У всіх кандидатів, звичайно, є слабкі сторони, однак, якщо їх правильно подати, то саме завдяки ним вас можуть взяти в компанію.

Розповідаємо, як подати свої "мінуси" таким чином, щоб вас точно взяли на роботу.

Погана англійська. Вкажіть в резюме свій реальний рівень. А от у супровідному листі поясніть, що займаєтеся англійською та на півдорозі до потрібного результату. Вже на співбесіді обовʼязково уточніть, для чого вам потрібна англійська: для спілкування, ділового листування чи проведення презентацій.

Бракує досвіду роботи. Якщо у вас є хоч невеликий досвід – комерційний, некомерційний або якісь відповідні хобі – вкажіть це в резюме. Якщо самостійно прокачуєте деякі навички, то також напишіть про це у супровідному листі. В такому випадку є більше шансів, що роботодавець зацікавиться вами.

Довга перерва на роботі. Доволі часто буває, що під час такої довгої творчої відпустки люди займаються якимись фріланс-проєктами або проходять курси. Якщо такий досвід був і у вас, то не забудьте про це написати.

Часто змінювали місце роботи. Переробіть резюме на так зване функціональне чи проєктне. В такому випадку ви зможете не за хронологією вказувати компанії, де працювали, а просто систематизуєте інформацію за навичками.

Про що не варто брехати у резюме:

  • компанії, де ви працювали;
  • рівень англійської;
  • досягнення та результати;
  • терміни роботи в тих чи інших компаніях;
  • вік.

Раніше ми писали про те, в яких містах найбільше вакансій та найменша конкуренція. Сайт Pro Гроші також називав три сфери, в які найчастіше йдуть українці і заробляють до 45 тис. грн.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.