Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Таксувати на Uklon невигідно? Чому не кожен водій зможе влаштуватися на роботу

Пропонуємо разом розібратися, що вимагає популярна компанія у сфері таксі від своїх співробітників

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Таксисти мають віддавати компанії від 10 до 19% за кожну поїздку

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Україна – країна, де ринок таксі активно розвивається і велика кількість компаній пропонують свої послуги. Одним з найпопулярніших сервісів таксі є Uklon. Деякі люди віддають перевагу саме цій компанії, але чи добре там працювати?

Сайт Pro Гроші розповідає про те, який відсоток бере з водіїв ця компанія та які авто не підходять для роботи.

Яку комісію бере компанія Uklon зі своїх таксистів

Одним з ключових аспектів роботи для таксистів, які працюють через Uklon, є комісія, яку сервіс стягує за кожне виконане замовлення. Згідно з правилами компанії, ця комісія представлена у відсотках та залежить від міста, де водій працює. Зазвичай цей відсоток становить від 10% до 19%.

Зокрема, у Києві з водіїв Uklon стягує 19% за кожне замовлення, у Львові – 18%, а в Дніпрі – 17%. Також важливо враховувати, що додатково до комісії компанії 2,5% з суми переказу коштів на картку знімає платіжна система. Зазначимо, що ця комісія діє в усіх містах, де працює Uklon.

Які машини не підходять для роботи в Uklon

Крім комісії, яку Uklon утримує з водіїв, компанія також має конкретні вимоги до автомобілів, які можуть бути використані для перевезення клієнтів. Ось головні з них:

  • чистота: автомобіль повинен бути чистим як ззовні, так і в салоні;
  • стан кузова: авто не повинно мати корозії та пошкоджень кузова;
  • шини: транспортний засіб має бути обладнаний сезонними та не зношеними шинами;
  • тип кузова: автомобілі з кузовом "купе" не підходять для роботи в Uklon;
  • реєстрація: авто повинно мати українську реєстрацію;
  • справність ременів безпеки: в автомобілі мають бути справні ремені безпеки, які призначені для пасажира. Це необхідно для гарантування безпеки клієнтів;
  • запахи: в авто не повинно бути сторонніх запахів та особливо диму від цигарок;
  • обігрів салону: автомобіль повинен мати справну систему обігріву салону, щоб забезпечити комфортні умови для пасажирів, особливо в холодну пору року.

Якщо ваш автомобіль не відповідає цим вимогам, то ви не зможете здійснювати поїздки через Uklon. Дотримання цих правил допомагає забезпечити якість обслуговування та безпеку клієнтів, які користуються послугами цієї популярної компанії таксі.

Яку зарплату отримують водії Uber

Усім цікаво, скільки можна заробити в Uber. Як вдалося з'ясувати редакції сайту Pro Гроші, розмір оплати праці залежить від відпрацьованих годин. Так, наприклад, працюючи 10 годин на день, можна заробити 2 000 гривень, 12 000 гривень на тиждень і 48 000 гривень на місяць.

Проте варто зазначити, що у різних містах Україні заробіток відрізняється. Крім того, важливо враховувати витрати на пальне та обслуговування авто.

Раніше ми повідомляли, скільки заробляють працівники різних професій. Також ми писали, чому роботодавцям стало важче знайти працівників.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.