Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Робота в таксі допоможе розбагатіти? Яку зарплатню отримують водії Uber

Розповідаємо, як стати водієм-партнером Uber та скільки насправді заробляють таксисти

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Таксисти Uber можуть заробляти понад 30 тис. гривень

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Україна, не дивлячись на повномасштабну війну, залишається країною, де сфера таксі має високий рівень розвитку. Компанії, які пропонують послуги у цій сфері, продовжують функціонувати та допомагати населенню зручно пересуватися. Серед численних компаній, які діють в нашій державі, особливе місце належить Uber.

Сайт Pro Гроші вирішив дослідити, як стати водієм-партнером Uber в Україні та скільки можна заробити в цій сфері.

Як стати водієм-партнером Uber в Україні

Перш ніж перейти до питання про зарплату, спочатку варто розглянути, як стати водієм-партнером. Згідно з інформацією, представленою на сайті Uber, це можна зробити доволі легко.

Крок 1. Зареєструватися онлайн.

Для того, щоб почати працювати в Uber, необхідно пройти процес реєстрації, де потрібно надати певну особисту інформацію. Це можна зробити онлайн через свій смартфон.

Крок 2. Завантажити свої документи.

Після реєстрації потрібно підготувати декілька обов'язкових документів, включаючи:

  • дійсне водійське посвідчення;
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу;
  • договір обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Крім того, необідно надати фото свого обличчя з дотриманням певних вимог, зокрема, обличчя має бути розміщене по центру фото та без сонцезахисних окулярів.

Крок 3. Отримати транспортний засіб.

Після завершення реєстрації потрібно визначитися, на якій машині будете працювати. Транспортний засіб повинен відповідати стандартам, таким як рік випуску (1998 або новіше), 4-дверний седан або мініфургон, стан без помітних пошкоджень та відсутність символіки. Також знадобляться технічний паспорт транспортного засобу та обов'язкове страхування цивільної відповідальності для власників автомобілів.

Крок 4. Активізувати обліковий запис.

Після виконання всіх вищеперерахованих кроків, людину приймають у склад водіїв-партнерів Uber та вона може почати роботу.

Скільки можуть заробляти водії Uber в Україні

Один з основних питань, які цікавлять потенційних водіїв Uber, – це скільки можна заробляти. Тут важливо враховувати, що співробітники компані працюють за власним графіком, що надає їм велику свободу у виборі робочих годин.

Однією з переваг роботи в Uber є можливість заробляти на своїх умовах. Чим більше часу людина проводить за кермом, тим більше заробляє.

В компанії зазначають, що у середньому дохід водія Uber за годину становить близько 200 гривень. Це означає, що якщо працювати, наприклад, на постійній основі 10 годин в день, то можна заробити 2 000 гривень на день, що складає 12 000 гривень на тиждень і 48 000 гривень на місяць. Також таксисти можуть розраховувати на бонуси у вигляді доплати від 2 000 гривень.

Редакція сайту Pro Гроші також проаналізувала сайт з пошуку роботи Work.ua. Там ми знайшли, скільки заробляють таксисти Uber у різних містах України:

  • у Києві водій на авто фірми заробляє приблизно 27 000 – 40 000 гривень;
  • у Львові таксисти можуть отримувати 20 000 – 30 000 гривень;
  • у Дніпрі працівники Uber заробляють в межах 28 000 – 30 000 гривень.

Варто зауважити, що точний заробіток може коливатися залежно від багатьох факторів, таких як регіон, час доби та активність пасажирів. Також слід враховувати витрати на пальне, обслуговування автомобіля та інші зобов'язання власника автомобіля.

Як штучний інтелект змінить ринок праці

Штучний інтелект стає все популярнішим та важливішим у сучасному світі. За кілька років він замінить багато професій на ринку праці, але також створить нові спеціальності, таких як:

  • Prompt engineer – фахівець, який деталізовано формулює завдання для штучного інтелекту.
  • AI Auditor – спеціаліст, який виключає стереотипи та упередженість з роботи ШІ.
  • Human-Machines Teaming Manager – організатор співпраці між людьми та ШІ, забезпечуючи їхню ефективну інтеграцію.
  • AI Ethicist – відповідальний за безпечне та етичне використання ШІ, включаючи розробку стандартів та виявлення можливих ризиків.
  • AI Personality Designer – експерт, який надає ШІ особистісні риси та навчає його мовним особливостям.

Ці професії варто освоювати вже зараз. Для цього вже проводять безліч навчань.

Раніше сайт Pro Гроші робив огляд на те, скільки отримують кур'єри Glovo та з якими проблемами вони стикаються. Також ми повідомляли, яку роботу пропонують українцям в Польщі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.