Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не робота, а казка? Скільки отримують кур'єри Glovo та з якими проблемами стикаються

Пропонуємо разом розібратися, яку зарплату насправді отримують кур'єри та чи дійсно ця робота така прибуткова

Фото: Glovo/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Працівники Glovo можуть заробляти 50 000 гривень

Фото: Glovo/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

За останні роки індустрія доставки продуктів та товарів набула великої популярності. Це пов'язано з тим, що люди можуть замовити та отримати те, що їм необхідно, за короткий проміжок часу. В Україні на цьому ринку працюють кілька великих компаній, серед яких виділяється Glovo. На перший погляд, може здатися, що робота в цій сфері дуже прибуткова, та чи так це?

Сайт Pro Гроші вирішив дослідити, скільки зароблять кур'єри Glovo та що кажуть про роботу в цій компанії колишні працівники.

Яку зарплату пропонують кур'єрам Glovo

Для багатьох найголовнішим питанням є те, який розмір заробітної плати отримує працівник Glovo. Щоб дати відповідь на це, наша редакція проаналізувала сайт з пошуку роботи Work.ua. З'ясувалося, що розмір оплати праці залежить від певних чинників, а саме:

  • кількість виконаних замовлень;
  • регіон, де працює кур'єр;
  • додаткові бонуси;
  • вартість замовлення;
  • сезонність;
  • кількість робочих годин.

Розмір зарплати кур'єра Glovo залежить від певних чинників
Розмір зарплати кур'єра Glovo залежить від певних чинників
Фото: Glovo/Facebook

У середньому, кур'єри Glovo можуть заробляти від 15 000 до 25 000 гривень на місяць. Проте, варто зазначити, що зарплата може коливатися і бути як вищою, так і нижчою. Наприклад, у Києві кур'єру з велосипедом/мотоциклом/автомобілем платять за 8-годинний робочий день 50 000 гривень на місяць.

У яких містах працівники Glovo заробляють найбільше, грн/міс
1
Київ
50 000
2
Дніпро
40 000
3
Одеса
40 000
4
Львів
40 000
5
Кривий Ріг
30 000
6
Вінниця
27 000
7
Черкаси
25 000

Важливо зазначити, що компанія не покриває витрати на бензин та проїзд у громадському транспорті. Тому варто враховувати, що певна частина зарплатні піде саме на це.

Що кажуть колишні працівники Glovo про роботу

На додаток до заробітної плати, важливим аспектом є досвід роботи кур'єрів в Glovo. Деякі працівники відзначають, що робота в цій компанії дозволяє мати гнучкий графік та більшу незалежність. Вони також зазначили, що в них є можливість вибирати замовлення та маршрут.

Я працював велокур'єром в Одесі. Із зарплатою жодних проблем не було, платили чимало. Крім того, щотижня нараховували бонуси, – розповів Кирило в коментарі сайту Pro Гроші.

Деякі кур'єри Glovo скаржилися на умови роботи
Деякі кур'єри Glovo скаржилися на умови роботи
Фото: Glovo/Facebook

З іншого боку, деякі колишні співробітники Glovo розповіли про певні мінуси цієї роботи. До них відносяться невизначеність щодо стабільності доходу та необхідність працювати в різних погодних умовах. На одному з сайтів колишній співробітник компанії написав:

"Попрацювавши місяць, так і не виплатили зарплату на карту, зв'язку спочатку не було жодного. Причина, чому не виплачують: номер телефону в додатку і номер, який прив'язаний до картки, різні. Одного разу набрали, запитали, чи планую далі працювати, пояснивши причину, обіцяли розібратися, і дати зворотний зв'язок. Звичайно ж, ніхто не набрав. Заробляти можна, якби ще виплачували зарплатню".

Подібні випадки траплялися не один раз. Тому деякі люди бояться приєднуватися до компанії зі швидкої доставки.

Де в Україні можна отримувати найбільшу зарплатню

Ринок праці в Україні активно оживає, і багато людей шукають роботу, де можна отримати найвищу зарплату. Згідно з даними Work.ua, в Україні спостерігається така ситуація з заробітними платами:

  • у Києві середня зарплата складає 20 000 грн;
  • у Львові цей показник становить 18 000 грн;
  • в Дніпрі, Ужгороді та Одесі середні зарплати складають 17 тисяч гривень.

Найнижча середня зарплата у Сумах — 12 800 гривень. Тут військовослужбовці можуть отримувати 72 500 тисячі гривень, але найменші зарплати у прибиральниць, які отримують 7 000 гривень.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як штучний інтелект змінить ринок праці. Також ми повідомляли, які зарплати отримують вчителі у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.