Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не ігноруйте це! Як зрозуміти, що вас наймає на роботу "токсична" компанія

Будь-які деталі можуть дати вам підказки про нове робоче місце, а також про вашого майбутнього керівника

Колаж: Pro Гроші

Є кілька ознак, щоб розпізнати поганий колектив

Колаж: Pro Гроші

При влаштуванні на нову роботу важливо звертати увагу на будь-які дрібниці. Саме за ними ви можете скласти повну картину того, яка атмосфера в колективі, як компанія ставиться до співробітників та які її основні цінності.

Розповідаємо ознаки того, що вас наймає на роботу "токсична" компанія.

Немає подробиць співбесіди. Коли вам точно не повідомляють час, місце і не кажуть, з ким ви зустрінетеся та яку посаду пропонують, то краще і не погоджуйтеся на таку розмову взагалі.

Немає можливості поговорити з командою. В "отруйному" оточенні керівники завжди контролюють спілкування своїх підопічних, а тому близько вас до людей не підпустять до тих пір, поки ви не влаштуєтеся в цій компанії.

Плітки. В організації, де колег можуть вільно обговорювати у їхній відсутності, люди точно захоплені офісною драмою більше, ніж виконанням роботи.

У компанії немає недоліків. Немає на 100% ідеальної організації. Але в токсичному оточенні керівники завжди впевнені, що в них немає помилок, а ще вони не хочуть шукати шляхи покращення.

Процес найму на роботу або дуже затягнутий, або дуже швидкий. Якщо співбесіда тривала лише кілька хвилин, то це означає, що або ви не підходите організації, або вони не переймаються тим, кого наймають на роботу. Також процес може затягнутися через те, що компанія взагалі не знає, чи потрібна їм ця посада.

Прибуток та бонуси – головна мотивація. Зрозуміло, що дохід це досить важливо, але важливо ще розуміти місію, цінності компанії, розвиток продукту і команди.

Немає чітких обовʼязків. Якщо компанія знає, кого шукає, то вона витрачає багато часу на складання докладних описів вакансії. Це дає гарантію того, що ні співробітники, ні компанія не чекають неприємних сюрпризів, коли процес найму буде завершено.

Напружена атмосфера в офісі. Як вас зустрічають? Чи уникають люди зорового контакту? Невимушено спілкуються чи швидко ходять туди-сюди? Все це може дати вам підказки про робоче місце.

Раніше ми розповідали про те, яких людей краще не брати на роботу, та чому компанії масово відмовляються від дистанційки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.