Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вас там чекають! В яких містах найбільше вакансій та найменша конкуренція

Є певні регіони, де одразу декілька людей претендують на одну пропозицію, яких в Україні чимало

Колаж: Pro Гроші

Роботодавці шукають нових спеціалістів

Колаж: Pro Гроші

В Україні є багато вакансій, не дивлячись на те, що в країні війна. Звісно є ті міста, де мала кількість пропозицій. Однак у більшості населених пунктів роботодавці шукають нових співробітників.

Розповідаємо про ситуацію на ринку праці.

Дані кадрового порталу grc. ua

Найбільша кількість пропозицій у столиці, де 34,3% від всіх вакансій в Україні. Також потрібні спеціалісти у Львівській області – 12,7% та Дніпропетровській області – 6,8%.

Також є три регіони, де найменше вакансій, а саме в Запорізькій області – 1%, Миколаївській області – 1,2% та Кіровоградській області – 1,4%.

Варто звертати увагу і на кокуренцію. Адже, наприклад, у Харківській, Запорізькій та Одеській областях вона досить висока, а саме від 29 до 23 людей на одне місце.

Найменша конкуренція у західних областях, де до 5 людей на одну вакансію, та у Києві. Там на одну вакансію претендують 13 людей. Все через велику кількість пропозицій в цих регіонах.

Дані порталу Work. ua

Дані цього сайту стверджують, що найбільша конкуренція на одну вакансію у Харкові (майже 17 людей на вакансію), Сумах (12 людей) та Запоріжжі (10 людей). Найменша конкуренція у Чернівцях (3 людини), Ужгороді (3 людини) та Львові (4 людини).

Дані порталу Robota. Ua

Тут вказано, що найбільша конкуренція у Харкові, де майже 20 людей на одну пропозицію, Запоріжжі (14 людей) та Одесі (13 людей). Найменша конкуренція в Ужгороді, Чернівцях та Луцьку, де на одну пропозицію відгуються від 4 до 6 людей.

На двох останніх сайтах по пошуку роботи кількість вакансій однакова. Найбільша кількість пропозицій від роботодавців у Києві, Львові та Дніпрі, а от найменше роботи у Сумах, Миколаєві та Чернігові.

Уряд стимулює розвиток ринку праці

Раніше ми писали про те, що Уряд ініціював нову програму для допомоги бізнесу. Згідно із законопроєктом роботодавці зможуть отримати компенсацію ЄСВ або частини заробітних плат. Але для цього вони повинні виконати умову. Щоб отримати компенсацію, роботодавець повинен працевлаштувати людей з таких категорій:

  • молодь, зокрема, на перше робоче місце;
  • учасників бойових дій;
  • одиноких батьків, батьків дітей з інвалідністю;
  • осіб за 5 років до досягнення пенсійного віку;
  • осіб з інвалідністю;
  • довготривалих безробітних та інших вразливих категорій громад.

Нагадаємо, що є певний перелік професії, які обожнюють шахраї. Також ми вже розповідали про те, яку роботу та зарплату пропонують киянам через біржу праці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.