Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Так не має бути! Коли варто встати й піти зі співбесіди

Постійно ставте більше уточнювальних запитань та звертайте увагу на реакцію керівництва

Фото: Unsplash, Shutterstock. Колаж: Pro Гроші

Звертайте увагу на всі деталі в роботі компанії

Фото: Unsplash, Shutterstock. Колаж: Pro Гроші

У такий нелегкий час досить важко знайти нове місце роботи. Тому більшість людей хапаються хоча б за якийсь шанс, але потім залишаються розчаровані своїм вибором.

Сайт Pro Гроші розповідає, на що треба звернути увагу ще на співбесіді, щоб зрозуміти, що не варто працювати у цій компанії.

Підозріле розташування офісу

Якщо ви прийшли на співбесіду й побачили, що офіс компанії знаходиться в під’їзді житлового будинку, не має жодних розпізнавальних знаків, а двері вам відчинили після п’ятого дзвінка, то краще вже насторожитися, адже це тривожний сигнал, як і відсутність сайту компанії, де вказано розташування.

Загалом, якщо підприємство заявляє про себе як про великий та відомий бренд, але його офіс знаходиться у підвальному приміщенні без ремонту, то візьміть це до уваги.

До вас ставляться без поваги

Якщо на співбесіді до вас ставляться без поваги, запитують про надто особисте та ще й грубим тоном, то ви можете сміло завершити співбесіду.

Однак зверніть увагу на те, що це може бути "стресова співбесіда". Перед зустріччю з роботодавцем уважно ознайомтеся з вакансією і, якщо там є особливий наголос на стресостійкість кандидата, а ви дуже хотіли потрапити саме до цієї компанії, йдіть до кінця.

Але якщо це така манера спілкування компанії, то біжіть звідти.

Немає конкретики

Якщо на співбесіді вам не можуть надати конкретну інформацію стосовно зарплати або роботи в компанії загалом, то це викликає підозру. Також будьте уважні, коли вам обіцяють дуже багато, але не кажуть, що саме вам доведеться робити.

Ставте більше уточнювальних запитань. Якщо після цього ви не почуєте прямої відповіді, ймовірно, це шахрайська організація чи збиткове підприємство.

Збір коштів

Досить дивно, коли ви лише прийшли в компанію на співбесіду, а вам уже пропонують зробити грошовий внесок. Аргументація може бути різною, але нічого не потрібно нікому платити. Просто залиште таку співбесіду.

Де найбільші зарплати в Україні

305 000 гривень на місяць може отримувати менеджер з тендерних продажів у Києві. Обов'язковою вимогою є уміння працювати з тендерними майданчиками в інтернет-магазині з продажу професійного інструменту та витратних матеріалів.

Медіабаєру, який пропонує своїм клієнтам повний комплекс послуг інтернет-маркетингу, пропонують зарплату у розмірі 287 000 гривень на місяць.

В Одеській області 240 000 гривень може отримувати рієлтор у команді професійних агентів із продажу нерухомості.

Стоматологу у клініці у Львові пропонують зарплату 140 000 гривень на місяць.

124 000 гривень може отримувати лікар-ендоскопіст у центральній районній лікарні Дніпропетровської області.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, як знайти нову роботу, не звільняючись зі старої. Також ми писали, як не варто поводитися на роботі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.