Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Професіонали так не роблять: як не варто поводитися на роботі

В кожній компанії є справжні професіонали, які за деякими якостями відрізняються від інших працівників

Колаж: Pro Гроші

Професіонали користуються певними правилами

Колаж: Pro Гроші

Більшість роботодавців прискіпливо вибирають працівників у свою компанію. Один із головних критеріїв є професіоналізм. Однак це не тільки вміння якісно виконувати складну роботу, а й стан розуму. У професіонала образ цілісний, поведінка бездоганна, а ставлення до колег та клієнтів шанобливе.

Розповідаємо про те, яких звичок варто уникати, якщо ви хочете бути професіоналом.

Запізнення

Приходити вчасно на роботу чи зустріч — питання поваги. Якщо ви випадково разово запізнилися, то це пробачається. Проте якщо людина дозволяє собі запізнюватися постійно, це говорить про неорганізованість. А така якість є ознакою непрофесіоналізму.

Нестриманість

Професіонал завжди залишається професіоналом. Якщо його спіткала невдача, то він прийме урок і спокійно постарається розвʼязати конфлікт. Сльози, крики, закиди та приниження співрозмовника — це емоції непрофесіонала.

Безвідповідальність

Якщо людина не може на себе взяти відповідальність, то вона точно не може вважатися професіоналом. Варто не лише проявляти ініціативу, але і доводити все до кінця.

Плітки

Професіонал ніколи не буде розпускати плітки. У хорошого фахівця немає часу на поширювання чуток та участь у корпоративних війнах.

Обман та брехня

Професіонали ніколи не брешуть. Навіть, якщо це на благо. Такі люди завжди будуть говорити правду, щоб уникнути втрати клієнтів чи звільнення.

Звичка говорити багато, але робити мало

У професіоналів все навпаки. Вони користуються правилом: менше слів — більше дій. Якщо ж людина нескінченно базікає про свої вміння та можливості, але при цьому нічого не робить, то навряд чи її можна зарахувати до професіоналів.

Які спеціалісти можуть втратити роботу після війни

Раніше ми писали, що такі професії як касири, продавці, операціоністи у банках вже не користуються великим попитом, як до початку повномасштабної війни. Це пов'язано з тим, що зараз багатьом людям зручніше користуватися онлайн-банкінгом, замовляти речі через інтернет-магазини, а розраховуватись в супермаркетах на касах самообслуговування.

Раніше ми розповідали, як гібридна робота працівників вплинула на компанії. Також ми писали, яку роботу пропонують українцям з дітьми в Польщі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.