Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ставляться, як до рабів? Що кажуть таксисти про Bolt, Uklon та Uber

Пропонуємо дізнатися, чи варто працевлаштовуватися таксистом у три найпопулярніші компанії

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Розповідаємо про те, чи варто йти працювати в Bolt, Uklon або Uber

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні існують сотні компаній, які надають послуги таксі. Серед них виділяються три найпопулярніші: Bolt, Uklon та Uber. Ці платформи мають великий попит серед пасажирів і водіїв. Проте, який сервіс все ж таки краще обрати людям, які хочуть працювати таксистами?

Сайт Pro Гроші порівняв три найпопулярніші компанії у сфері таксі на основі реальних відгуків працівників.

Для початку варто зазначити, що у трьох компаніях однаковий перший етап реєстрації. Там потрібно вказати стандартну інформацію про людину, яка бажає стати водієм-партнером. Проте подальші етапи відрізняються.

Наприклад, для реєстрації на платформі Bolt Driver необхідно надати фотографії автомобіля з усіх кутів. Все це призначено для перевірки транспорту.

Uber Driver для завершення реєстрації потрібно пройти тести, які призначені для перевірки здатності коректно реагувати на різні нестандартні ситуації та вести чемний діалог з пасажирами.

Працювати через такі сервіси – задоволення не безплатне. За послугу з надання клієнтів вони беруть такі комісійні:

  • Bolt Driver – 25%;
  • Uber Driver – 25%;
  • Uklon Driver – 15%.

Чи варто обирати Bolt

На сайтах з відгуками працівників Bolt думки щодо того, чи варто працевлаштовуватися у цю компанію, розділилися. Більшість водіїв стверджують, що місяцями не отримували заробітну плату, та рекомендують уважно рахувати гроші, які нараховують на банківську картку.

"Влаштувався в п'ятницю, звільнився в понеділок. Обіцяли платити по 1 000 грн на день, але насправді за 13 годин роботи отримував 150 гривень. Все тому, що на день виходить 1 200-1 300 грн, половина віддається автопарку, на руках залишається 600-650 грн, при цьому мінімум 500 грн на день йде на паливо", – розповів колишній співробітник Bolt.

Крім того, деякі таксисти кажуть, що компанія видає зламані автомобілі, які необхідно ремонтувати за власні кошти. Проте є й позитивні відгуки, але таких доволі мало.

Що кажуть працівники Uber

У компанії Uber також не затримуються водії. Вони скаржаться на затримку зарплати, деякі звільняються, навіть не дочекавшись виплат.

"За два дні заробив лише на те, щоб заправити автомобіль. Обіцяють велику зарплату, а насправді можна вийти в мінус", – написав працівник служби таксі.

На сайтах з відгуками деякі водії все ж таки ставлять високі оцінки компанії. Вони пишуть, що в них ніколи не було проблем із зарплатнею, крім того, вони добре заробляють на чайових від пасажирів.

Які відгуки залишають таксисти Uklon

Більшість працівників компанії Uklon скаржаться на додаток, який часто видає помилки, через це водії можуть отримати штрафи. Також вони вказують на негативний вплив великих знижок для пасажирів, оскільки таксистам доводиться платити за поїздку. Проте, серед позитивних аспектів компанії працівники відзначають вигідні тарифи та можливість заробляти.

Яку комісію бере компанія Uklon зі своїх таксистів

Один з основних аспектів для таксистів, які користуються Uklon – це комісія за кожне замовлення. Відсоток цієї комісії залежить від міста роботи водія і зазвичай становить від 10% до 19%. У Києві цей відсоток становить 19%, у Львові – 18%, а у Дніпрі – 17%. Важливо також враховувати, що платіжна система додатково знімає 2,5% від суми переказу коштів на картку, і ця комісія діє у всіх містах, де працює Uklon.

Раніше ми повідомляли, де і скільки українці можуть заробити в Польщі. Також ми робили огляд на те, скільки отримують кур'єри Glovo та з якими проблемами стикаються.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.