Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Без досвіду та знання мови – де і скільки українці можуть заробити в Польщі

Польські роботодавці готові робити все можливе, щоб привернути талановитих працівників з України

Фото: Pexels, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Польські роботодавці готові боротися за українців

Фото: Pexels, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Польща вже декілька років залишається однією з найпопулярніших країн для працевлаштування українців. Попри незначне зменшення кількості біженців у сусідній країні, попит на українських працівників залишається високим. Тому роботодавці покращують умови праці.

Спеціалісти міжнародної агенції Gremi Personal в коментарі TRAVEL РБК-Україна розповіли про вакансії для українців, де не вимагають досвіду роботи та знання мови.

Де українці можуть заробляти без знання мови та досвіду роботи

Польські роботодавці намагаються привернути увагу та задовольнити вимоги українців, які вище, ніж коли-небудь. Це пов'язано з наступними причинами:

  • зменшення кількості біженців з України;
  • великий попит на українців.

Однак, згідно зі словами директорки департаменту рекрутації Gremi Personal Анни Джоболди, українці стають більш вибагливими до умов праці. Раніше багато з них цікавилися сезонними роботами, але зараз їх інтереси вдосконалюються. Зокрема, серед актуальних вакансій для жінок, пропонованих в Польщі, є такі можливості:

  • Виробництво кондитерських виробів

Працюючи в пекарні, українці можуть заробляти 16 злотих за годину на руки (приблизно 135 гривень). Робочий тиждень: 6 днів, зміни по 12 годин. Заробітна плата може становити близько 1 000 доларів на місяць. Крім того, надаються житло та одяг.

  • Виробництво закусок

На цій роботі платять 18,5 злотих за годину (приблизно 156,5 гривень) на руки, зміни тривають 8-10 годин. Тут українцям потрібно зважувати та пакувати готову продукцію. Заробити можна від 1 000 доларів на місяць.

  • Фасування продукції

Робота на фасуванні продукції, як, наприклад, сортування курятини на конвеєрі, оплачується в 18-19 злотих за годину на руки (приблизно 152-160 гривень). Заробітна плата може сягати від 900 до 1 600 доларів, також пропонують безплатний спецодяг, обіди та житло.

  • Фасування овочів

Робота на фабриці з чисткою та пакуванням овочів оплачується від 16,5 злотих за годину (приблизно 139 гривень). Заробити можна близько 1 000 доларів на місяць при середніх показниках. Також надається житло.

  • Фасування рибної продукції

Робота на фасуванні рибної продукції, такої як філе оселедця, оплачується в 17,5 злотих за годину (приблизно 148 гривень). Заробити можна від 1 000 доларів, і надається безплатна термобілизна, теплий робочий одяг та взуття, а також оплачуються житло та обід.

  • Робота в полі

За догляд за рослинами (полив, прополювання та укриття плівкою) можна заробити 14 злотих на годину (приблизно 118 гривень). Працювати на полі доведеться 6 днів на тиждень по 10-12 годин на день, і можна заробити приблизно 800 доларів.

За яку роботу в Польщі українці можуть отримувати понад 100 тис. гривень

Щоб отримувати високу зарплату в Польщі, українцям не завжди потрібно мати вищу освіту. Існує кілька професій, де можна заробляти до 20 000 злотих (173 376 грн).

Робота бортпровідником є однією з популярних вакансій. Вимоги – знання англійської мови та довідка про стан здоров'я. Зарплата залежить від авіакомпанії, стажу та кількості польотів, але може сягати до 20 000 злотих (173 376 грн).

Інша можливість – стати програмістом. Освіта не завжди обов'язкова, головне – реальні навички. Зарплата програміста в Польщі становить від 11 427 злотих брутто (98 994 грн) при трудовому договорі та до 16 612 злотих нетто (143 913 грн) при B2B-контракті.

Третя вакансія – виконавчий помічник. Освіта не є обов'язковою, важливо мати навички комунікації та розуміння бізнес-процесів. Зарплата у великих компаній для цієї посади становить середньо 8 500 злотих брутто (73 688 грн) на місяць.

Раніше ми повідомляли, які існують ліміти на зняття готівки у банкоматах Польщі. Також ми писали, що у сусідній країні українці можуть отримати нову грошову допомогу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.